Ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt, a avertizat Rusia că va suporta consecințele pentru acțiunile sale de a intimida Marea Britanie și dacă va continua să ignore regulile internaționale, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Marea Britanie a acuzat doi cetățeni ruși că ar fi responsabili pentru atacul neurotoxic comis în orașul Salisbury și care l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia.

„Din partea conservatorilor Marea Britanie are un mesaj simplu pentru Kremlin: dacă încercați să intimidați această țară, dacă veți folosi arme chimice, dacă nu respectați regulile internaționale, prețul va fi prea mare”, a declarat Jeremy Hunt.

La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetățeni ruși, Alexander Petrov și Ruslan Boșirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în orașul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal și pe fiica acestuia.

Citeste si...  Viorica Dăncilă anunta ca miliardarii arabi investesc in Portul Constanta

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani și fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviți cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecți susțin că au vizitat orașul Salisbury, dar ”în calitate de turiști”.