Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, că nu s-a luat o decizie în partid în privința votului pentru învestirea Guvernului Orban II, însă părerea sa este că „asistăm la o farsă politică”, în care actori sunt președintele statului și premierul demis.

Întrebat, la un post Tv, dacă ALDE va vota pentru învestirea Guvernului Orban II, Călin Popescu Tăriceanu a spus că părerea sa este că nici măcar premierul nu vrea acest vot.

„În mod formal încă nu am luat o decizie, dar punctul meu de vedere este unul foarte clar: de a nu da votul pentru Guvernul Orban II în condițiile în care Guvernul a pierdut încrederea în mod evident. Asistăm la o farsă politică între doi actori: președintele, care a numit prim-ministru care nu vrea, evident, să obțină votul de învestitură. Nici președintele nu vrea ca acest Guvern să treacă. Atunci nu văd de ce noi ar trebui să îi dăm votul de încredere”, a spus Tăriceanu.

Citeste si...
Ministrii Transporturilor si Dezvoltarii, subiect de dezbatere intre Dragnea si Tariceanu

Între 17 și 19 februarie miniştrii propuşi vor fi audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate, iar în 24 februarie este programat votul.