Călin Popescu Tăriceanu anunţă că susţine implementarea votului anticipat, despre care spune că a fost o idee a sa pe care a preluat-o preşedintele Klaus Iohannis.

„Propunerea cu care noi am venit, deja am făcut-o publică, şi anume a votului anticipat prelungit, văd că a fost preluată şi de preşedintele Iohannis. După ce a preluat ideea noastră cu un pact politic, văd că a preluat şi această idee şi mă bucur pentru că eu cred că este principala soluţie pentru ca pe viitor aceste deficienţă să nu mai apară la votul românilor din străinătate” a declarat Călin Popescu Tăriceanu într-o şedinţă de presă.

Preşedintele Senatului mai spune şi că are „toată disponibilitatea” și că dorește ca până la sfârșitul sesiunii să rezolve această problemă: „De la bun început am anunţat că dorim până la sfârşitul acestei sesiuni să rezolvăm această problemă a modificărilor legislative. Rămâne în sarcina comisiei cât de repede se va mişca ca să putem organiza acest lucru până la vacanţa de vară”, a concluzionat Tăriceanu.

Citeste si...  Iohannis: A respins cetăţeanul Gîrbovan, nu judecatorul