Călin Popescu Tăriceanu a lansat, miercuri, un atac dur la adresa partenerilor de guvernare de la PSD după ce negocierile dintre cele două partide pentru desemnarea unui candidat comun la prezidențiale au eșuat cu presedintele senatului şi fost desemnat prezidențiabil doar de propriul partid, în timp ce PSD va merge pe mâna Vioricăi Dăncilă.

„În PSD bântuie un sentiment defetist. Își propun prea puțin, maximum sa ajungă în turul 2 dar nu își pun problema sa câștige alegerile prezidențiale”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„PSD nu consideră câștigarea alegerilor un obiectiv realizabil. Noi ne dorim sa le câștigăm”, a conchis șeful ALDE.

Tăriceanu a mai spus că Victor Ponta și partidul său, Pro România, ar fi fost de acord cu o coaliție formată din PSD, ALDE și Pro România, care să-l susțină pe el pentru alegerile prezidențiale, dar că Viorica Dăncilă i-a spus că PSD vrea propriul candidat.

Citeste si...  Ipoteză şoc! Mircea Diaconu, candidatul PSD pentru Cotroceni?

„Luăm act de acest lucru. Nu a fost o surpriză, dar e o dezamăgire”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că nu o va ataca pe Viorica Dăncilă, dar că „în campanie spiritele se înfierbântă”și că nu e exclus ca la nivel local să aibă loc atacuri electorale.

„Ați luat în calcul să vă retrageți dumneavoastră și să o susțineți pe Dăncilă?”, a fost întrebat președintele ALDE. Acesta a răspuns categoric „Nu!” „Dacă doamna Dăncilă are speranțe în acest sens, îi transmit foarte clar să nu se aștepte la acest lucru”, a ținut el să sublinieze.

Și la nivelul coaliției există riscul ca lucrurile să meargă mai prost, a spus șeful ALDE.

„I-am atras atenția doamnei Dăncilă, să analizeze consecințele”, a adăugat el.