Date neașteptate. Dintre toate țările din lume, această țara va fi cea mai atractivă pentru turiști, arată un raport făcut de specialiști până în anul 2030.

China va deveni țară care va atrage cei mai mulți turiști din lume până în 2030, potrivit unui raport publicat de compania de cercetare mondială Euromonitor International citat de The Guardian, preluat de Mediafax.

De asemenea, țara asiatică va avea și cel mai mare număr de călători externi. Experții estimeaxă că numărul de călătorii efectuate de chinezi pe plan extern va ajunge la cifra de 260 de milioane, depășind astfel state precum Statele Unite ale Americii și Germania.

Rezultatele studiului au fost motivate de consultantul Wouter Geerts prin importanța crescândă a turismului în economia chineză, dar și prin atracția pe care China o manifestă asupra altor state asiatice. Turismul a devenit unul dintre cei mai importanți piloni ai economiei chineze, estimările arătând că acesta va ajunge să reprezinte 11% din produsul intern brut (PIB) până în 2020. Creșterea numărului de vizitatori în China se datorează ascensiunii economice și din statele vecine. Accesul pentru cetățenii de pe continentul asiatic devine și el din ce în ce mai ușor, fiind facilitat și procesul de obținere a vizelor.

Citeste si...
Recepție Cotroceni. Fotografiile din spatele protocolului

Turismul intern chinez a înregistrat nu mai puțin de 4,7 miliarde de călătorii, cifra urmând să crească până la 6,7 miliarde până în 2023. Raportul Euromonitor International estimează că, în total, călătoriile interne în Asia au crescut cu 10% în 2018. Creșterea din domeniu a atras o mai mare atenție asupra dezvoltării regiunilor rurale și a determinat autoritățile să impună un program turistic care să se concentreze pe conservare, diversitatea culturilor și sustenabilitate economică.

Deși numărul de asiatici care își vizitează continentul se ridică la 80%, situația turiștilor din alte zone ale globului este diferită. Procesul acordării vizelor pentru străini este unul mai complicat și mult mai scump pentru alte țări. De exemplu, călătorii britanici care vor să viziteze China trebuie să plătească 151 de lire sterline pentru a obține o viză de intrare unică.

Raportul estimează că turiștii din Marea Britanie vor efectua cu cinci milioane mai puține călătorii în 2022 dacă țara va ieși fără un acord din Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.