Simona Halep nu a dat un răspuns ferm în legătură cu prezența sa în echipa de Fed Cup a României, a mărturisit Florin Segărceanu, căpitan-nejucător, într-o intervenție telefonică pentru DigiSport.

Liderul echipei noastre ar putea refuza participarea după dezamăgirea trăiată în semifinala din acest an. Fostul lider mondial a vorbit încă după încheierea partidei de la Rouen despre principalul său obiectiv pe 2020 – Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă meciul de baraj din Fed Cup cu Rusia, din februarie, a dispărut din mesajele ei.

„Am vorbit cu ea înainte să plece pentru ultima parte a sezonului. Se știe că noul format al Fed Cup este făcut în așa fel încât noi nu mai suntem calificați direct. Trebuie să jucăm iar un meci de baraj, cu Rusia, acasă. Simona este deranjată de acest aspect, plus că și meciul acela epuizant din semifinale a lăsat urme neplăcute în amintirea ei. Nu pot confirma 100% că va veni, vom vedea! Va conta și finalul ei de an, dar și programul pe care-l va pune la punct cu noul ei antrenor Darren Cahill”, a spus Florin Segărceanu, la „DigiSport Matinal”.

Simona Halep a ajuns la Beijing
Simona Halep a ajuns, joi dimineață, la Beijing, alături de staff-ul său, dar și de iubitul Toni Iuruc.

Citeste si...  Simona Halep s-a calificat în semifinale la Sydney

În fotografiile publicate pe Weibo – prima și mult timp unica rețea de socializare din China, Simona este surprinsă la ajungerea în orașul Jocurilor Olimpice din 2008 purtând un tricou cu un mesaj sugestiv pe spate: „reps and repet-ition”, amintind de limbajul folosit în sălile de fitness. Simona Halep forțează pentru al doilea an consecutiv participarea la China Open, ultimul turneu Premier Mandatory al sezonului. Accidentată la spate în optimile de la Wuhan și retrasă după doar nouă game-uri din duelul cu Elena Rybakina, constănțeanca s-a ținut de planul anunțat imediat pe Twitter: „Plec la Beijing, fac tratament și rămân încrezătoare că mă pot recupera rapid”.

Turneul de la Beijing are, în primul rând, o importantă miză financiară. WTA-ul oferă bonusuri substanțiale jucătoarelor din Top 10 care iau startul în toate cele patru turnee Premier Mandatory și în toate cele 5 Premier 5. Simona are deja setul complet de turnee Premier 5 disputate (Dubai, Roma, Rogers Cup, Cincinnati, Wuhan), iar prezența la Beijing ar îndreptăți-o să aplice pentru „Super Bonus”, în total un milion de euro dacă va termina anul pe prima poziție în clasamentul mondial.

beijing, florin segarceanu, simona halep, fed cup , baraj romania rusia