Pep Guardiola va fi noul antrenor de la Juventus, campioana Italiei. Jurnalistul sportiv Federico Gennarelli de la Radio Sportiva susține că antrenorul de la Manchester City s-ar fi înțeles cu clubul italian pentru un contract pe durata a patru ani. Înțelegerea s-ar fi făcut marți seara.

Pep Guardiola mai are contract cu „Cetățenii” încă doi ani de zile, dar numele său a tot fost vehiculat că va fi succesorul lui Massimiliano Allegri care a fost demis de pe banca nerro-azzuri-lor, după cinci sezoane în care a cucerit cinci titluri de campioană.

Pentru a fi siguri că Guardiola nu va părăsi echipa campioană a Angliei pentru Juventus, cei de la Manchester City i-au propus spaniolului prelungirea înțelegerii până în 2024, timp în care ar primi 114 de milioane de euro, 22,8 pe an, cu cinci milioane mai mult de cât încasează în prezent.

Pep Guardiola dăduse asigurări că nu va pleca de la City
Pep Guardiola a făcut precizări în urmă cu cinci zile asupra posibilei sale plecări de la Manchester City. „Nu mă duc la Juventus, nu mă voi deplasa în Italia. Pot să mai stau aici două sezaone, dacă vreau, am un contract. Nu vreau să plec. Sunt mulțumit să lucrez cu acest club, cu acești oameni aici. Nu plec nicăieri. În următorul sezon voi fi tot managerul lui Manchester City. Am spus asta de mai multe ori”, a declarat antrenorul de 48 de ani.

Citeste si...  MANCHESTER CITY va plati 60 de milioane de euro catre UEFA

Pep Guardiola este foarte apreciat la Manchester City. Fundașul Vincent Kompany, care s-a despărțit de „Cetățeni” a avut numai cuvinte de apreciere la adresa antrenorului. „Pep Guardiola mi-a redat dragostea pentru fotbal. Am fost martor la ce ne-a predat, am participat activ, am analizat, am absorbit şi am studiat tot de la el. Manchester City joacă fotbalul pe care mi-l doresc. E jocul pe care îl iubesc, pe care vreau să îl predau ca antrenor, e fotbalul pe care vreau să îl văd mereu jucat. Asta voi încerca să implementez la Anderlecht”, a spus Kompany.

Manchester City a reușit o triplă istorică în acest sezon: campionat – Cupa Angliei – Cupa Ligii, iar meritele sunt ale lui Pep Guardiola în mare proporție.