Clasamentul celor mai poluate oraşe din lume în 2018 scoate la iveală lucruri neaşteptate pentru România. Iaşul este cel mai poluat oraş din România, urmat îndeaproape de Cluj şi Braşov, o clasare neaşteptată. 22 de oraşe de la noi au ajuns în acest studiu, iar surpriza este că Bucureştiul nu este în top 3.

Cel mai populat oraş din România este Iaşul, nu este Bucureştiul, contrar acuzatiilor Ministrului mediului de la PNL. 

Așadar, cel mai poluat oraş a fost în 2018 Iaşiul, unde concentraţia medie de particule în suspensie (PM 2.5) a fost de 27 de micrograme pe metru cub. Pe locul doi s-a situat Cluj, dar supriza vine abia de la următoarea poziţie, unde regăsim Braşovul. Aici, concentraţia medie de particule în suspensie a fost de 21,3 micrograme pe metru cub.
Bucureştiul s-a situat abia pe locul 4, iar la nivel global a ocupat poziţia 680 din cele trei mii de oraşe analizate.

Cel mai populat oraş din România este Iaşul, nu este Bucureştiul

La polul opus se situează Constanţa, cu un nivel mediu de 12,4 micrograme pe metru cub, urmată de Brăila, Galaţi şi Văleni.

În ceea ce priveşte clasamentul la nivel global, acesta este dominat de localităţi din India, China şi Pakistan. Topul realizat de AirVisual a fost publicat zilele trecute în presa internaţională, CNN subliniind, de exemplu, că 22 dintre primele 30 cele mai poluate oraşe din lume sunt din India. „Poluarea ucide peste 7 milioane de oameni în fiecare an“, se arată în raport.

Potrivit datelor oficiale, în toată lumea, peste 6,5 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza bolilor asociate poluării. 25.000 dintre ei sunt din România.
Iata proba adevarului care doare : ministrul PNL al mediului minte! Pe cine vrea sa sperie si sa alunge din marile orase ale tarii? Pe cetateni, pe oficialii straini, pe turisti, pe investitori? Penelistul specializat in tocat banii europeni in firme de apartament pentru protejarea a 3 serpi vrea sa determine relocarea tuturor afacerilor in Budapesta sau la Sofia? Vrea sa ramana cetatenii romani fara locuri de munca? Statul – si incompetentul Domn Catu -, fara taxele si impozitele incasate de la multinationale?
In serviciul cui este ministrul PNL al mediului cand minte ca in Bucuresti oamenii trebuie sa poarte masca de protectie si ca se respira otrava!?
Domnule ministru, dati-va demisia pentru acest atentat la siguranta cetatenilor!

Citeste si...
Cea mai dorită actrița italiancă, din nou liberă. Bărbații, innebuniți de perspectivă

In marile aglomerari urbane din tara exista poluare, sunt anumite ore si zile in care se depasesc valorile admise – e o realitate pentru care avem toti o raspundere, si guvernul, si autoritatile locale.
Dar a exagera abuziv, a induce panica in populatie, si a introduce acest subiect in batalia politica este foarte grav, nu doar imoral.
Aveti mai jos capturi de pe site-urile agentiilor de mediu din Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov, la final de an. (Agentiile de mediu sunt in subordinea Ministerului Mediului. Nu a primariilor!)
O palma pe obrazul gros al unui ministru incompetent!

PS : Daca Romania va plati sanctiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, acestea vor fi pentru perioada 2010 – 2014. Soc total! Nu Firea era primar atunci! Iar in ultimii trei ani am luat masuri anti-poluare cat altii in 30.
I le voi dovedi maine si Domnului Ministru – Otrava, daca va binevoi sa vina la intalnirea solicitata.