Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi organizate anul acesta pentru că „sunt foarte importante, pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online”, spune ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Acesta consideră că „organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase”.

Sorin Cîmpeanu: Evaluările Naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi organizate anul acesta, dar nu se ştie deocamdată data la care vor fi organizate.

„De obicei erau în aprilie-mai. Pentru anul acesta vom lua o decizie; consider ca sunt foarte importante pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online, dar organizarea să fie la nivelul fiecărei școli/clase”, a declarat ministrul Educaţiei, pentru edupedu.ro.

Citeste si...
Ministrul Educației: Simulările pentru Evaluarea Naţională şi BAC, programate în localităţile aflate în carantină

Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a constă în testarea elevilor la Limba română – Scris, Limba română – Citit și Matematică. La clasa a IV-a, elevii vor fi evaluați la Limba română și la Matematică. Evaluarea pentru clasa a VI-a constă în testare la Limbă și comunicare și la Științe ale Naturii.

Rezultatele obţinute de elevi la Evaluările Naţionale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a nu vor fi trecute în catalog, ci se comunică fiecărui părinte în parte și pe baza lor profesorii vor trebui să realizeze planuri individualizate de învățare, acolo unde identifică probleme.