De astăzi, Social democrații are la dispoziție trei zile pentru a depune moțiune de cenzură. Asta după ce Guvernul și-a angajat răspunderea pe legea bugetului. Oficial, PSD ia în calcul aceasta variantă, atâta timp cât și alte parlamentare vor susține demersul. Neoficial, Marcel Ciolacu nu își dorește să încerce să dărâme Guvernul Orban.

Oficial, liederul interimar al PSD a declarat că depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, dacă și alte partide parlamentare se vor alătură acestui demers.

Neoficial însă, nici PSD, nici Pro România nu vor acest lucuru. Ciolacu spune ca strategia partidului nu e făcută de nimeni, iar calculele politice arata ca nu e în avantajul Social-democrații depunerea unei moțiuni de cenzură.

Citeste si...
Facebook a făcut o schimbare importantă. Ce vei putea face de acum înainte

Acestea le-a spus pesedistilor, în CEx, ca depunerea unei moțiuni de cenzura ar fi o greșeală. Pro România evită să spună dacă ar susține sau nu o moțiune.

Nici PNL nu crede ca PSD va depune o moțiune. Unii liberali spun ca un eșec la moțiune i-ar fi fatal lui Ciolacu înainte de Congresul PSD.

PSD, Pro România și UDMR ar avea o majoritate confortabila pt a dărâma Guvernul Orban.