Simona Halep continuă să rămână lider mondial și după încheierea turnelui de grand slam, US Open, finalizat cu victoria japonezei Naomi Osaka, în vârstă de doar 20 de ani. Serena Williams a făcut scandal mare în timpul finalei și a șocat întreaga lume a tenisului. În acest context, jurnalistul Gazetei Sporturilor, Costin Ștucan, a lansat și el o serie de acuzații grave la adresa Simonei Halep și a lui Ion Țiriac.

„Ce circ ieftin a făcut Serena!

Publicul român de tenis e indignat că fostul număr 1 WTA nu ştie să piardă, că joacă teatru când de fapt primea din tribună, prin semne, instrucţiuni interzise de regulament.

Perfect de acord cu ei.

Dar cum stăteam şi mă minunam de ipocrizia Serenei, mi-a trecut prin cap altceva. Mă întreb cum vom reacţiona dacă vreun arbitru curajos, atent şi vorbitor de limbă română va sesiza vreodată şi va penaliza o practică prin care o altă jucătoare de top primeşte instrucţiuni din tribună. Nu de la antrenor, ci de la protectorul ei.

Mai mulţi oameni prezenţi la turneele de Grand Slam mi-au povestit că actualul lider mondial Simona Halep primeşte regulat instrucţiuni în clar, în română, de la Țiriac care stă în loja din spatele terenului.

Citeste si...  Veste proastă pentru români. Marea Britanie vrea să reducă salariile pentru migranții est-europeni

Fără semne, fără brizbrizuri.

Caraghios e că Țiriac – considerat de specialişti unul din antrenorii excelenţi din tenis – îşi pune scaunul astfel încât priveşte paralel cu linia de fund şi vorbeşte ca şi cum li se adresează celor din loja sa. Dar mesajele sunt transmise cu voce tare şi se aud în teren.

 

Partea vizuală a acestei comunicări este evidentă chiar şi pe transmisiile TV. (În poza de mai jos e întors spre teren să privească punctul). Partea audio, nu.

Arbitrii nu pricep vorba şi nici nu pot dovedi faptul că Țiriac îi dă indicaţii Simonei.

Doar o cameră ascunsă poate surprinde acest dialog interzis de regulament.

Dar mă tem că dacă va demonstra cineva asta, noi, românii, vom fi indignaţi la culme”, a scris Ștucan pe facebook.