Situaţia devine tot mai serioasă: Adolescenta de 15 ani din Vaslui diagnosticată cu meningită meningococică și care a fost transportată în comă în Iași a murit în spital.

Fata, care provine dintr-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a fost internată inițial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu suspiciune de colică renală.

“A murit în cursul după-amiezii. Toate organele îi erau afectate. De mult nu am mai avut în spitalul nostru o formă atât de dură a bolii. Meningita a fost confirmată clinic, iar toate analizele iniţiale arătau o infecţie gravă”, a declarat pentru News.ro, managerul spitalului de Boli Infecţioase, medicul Carmen Dorobăţ.

Adolescenta a fost internată în stare de comă la Terapie Intensivă, iar din start prognosticul medicilor a fost extrem de rezervat.

Citeste si...  Uluitor! Uite cum scapi de senzația de foame cu ajutorul semințelor de măr

Anterior, medicii au precizat că acest caz seamănă cu cel al tinerei din Bucureşti, care a murit după ce a fost diagnosticată cu meningită meningococică.

Iniţial, adolescenta a fost internată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, iar întrucât starea ei s-a înrăutăţit, a fost adusă în cursul dimineţii de marţI la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Situaţia devine tot mai serioasă: O altă tânără, care locuieşte în Italia şi venise în vizită la rude, este internată la Botoşani. În cazul ei, ar fi vorba despre alt tip de meningită, astfel că starea tinerei de 18 ani este stabilă.

Joi, o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti a murit de meningită