Vicepreședintele grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, a susținut că, după acordul pentru noile funcții de conducere ale instituțiilor UE, au crescut șansele Laurei Codruța Kovesi de a deveni procuror șef european.

„De la începutul procedurii de alegere a doamnei Kovesi în poziția de procuror șef european am spus că șansele domniei sale vor crește după alegerile europarlamentare, deoarece prioritățile Franței vor fi altele”, a spus Mureșan, marți seară, pe pagina de Facebook.

Europarlamentarul liberal a precizat că, în urmă cu două săptămâni, a spus „clar într-un interviu că prioritatea Franței este poziția de președinte al Băncii Centrale Europene”.

„Astăzi s-a decis exact asta: Franța va da viitorul președinte al Băncii Centrale Europene. Fac aici următoarea afirmație: astăzi au crescut șansele doamnei Kovesi de a deveni procuror șef european”, a adăugat Siegfried Mureșan.

Citeste si...  Laura Codruța Kovesi anunță tsunami la DNA

Christine Lagarde, propusă să preia Banca Centrală Europeană
Ursula von der Leyen a fost propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, iar Charles Michel pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European, a anunţat marţi seară Donald Tusk.

Charles Michel, premier al Belgiei, a fost nominalizat pentru postul de preşedinte al Consiliul European.

Christine Lagarde a fost nominalizată pentru funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE).

Pentru funcţia de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate a fost propus oficial Josep Borrell Fontelles, ministrul de Externe al Spaniei şi fost preşedinte al Parlamentului UE.