Sexul anal este în continuare considerat tabu, însă tot mai multe cupluri îl încearcă. La început se spunea că doar gayii fac asta, însă tot mai mulţi bărbaţi heterosexuali sunt atraşi de idee, iar partenerele lor sunt de acord să încerce măcar o dată. Dacă şi tu ai vrea să-i faci partenerului pe plac şi să încercaţi sexul anal, iată ce ar trebui să ştii înainte:

Lubrifiantul potrivit pentru sex anal
În primul rând trebuie să ai la îndemână un tub cu lubrifiant. Dacă nu ai aşa ceva în casă, mai bine amânaţi partida până ce îl cumpăraţi pentru că este esenţial ca să vă simţiţi bine. Lubrifiantul pe bază de apă se usucă destul de repede şi trebuie reaplicat destul de des. În schimb, unul pe bază de silicon ţine mai mult. Pe de altă parte, dacă vrei să folosiţi prezervativ – şi ar fi indicat să faci asta – nu folosi lubrifiant pe bază de silicon sau de ulei.

Cele mai bune poziţii
Cea mai bună poziţie ca să ajungi şi tu la orgasm în timpul sexului anal este doggie style – adică tu stai în “patru labe” în timp ce el te penetrează. Totuşi, dacă este prima încercare, cel mai bine este să staţi întinşi în pat pe o parte, astfel penetrarea nu va fi foarte adâncă şi te poţi relaxa mai uşor. Cu cât eşti mai relaxată, cu atât durerea va fi mai mică. În plus, stimularea clitorisului odată cu penetrarea anală te va ajuta să ajungi mai uşor la orgasm.

Citeste si...  Ce le place si ce nu le place femeilor la sexul anal

Comunicarea este importantă
Ca în orice act sexual, trebuie să îi spui mereu cum te simţi, în timp ce faceţi sex anal, dar şi înainte trebuie să purtaţi o discuţie despre ce urmează să se întâmple…
Spune-i dacă se mişcă prea repede, dacă este prea intens sau când vrei să te opreşti ori, din contră, când ai vrea să grăbească ritmul. Nu uita că este vorba de o experienţă nouă şi aţi vrea amândoi să vă simţiţi bine, aşa că este foarte important să îi comunici cum te simţi.

Nu uita de igienă
Cele mai multe femei se îngrozesc la o idee când vine vorba de sexul anal: curăţenia. Atât timp cât nu faceţi sex anal imediat după ce ai fost la toaletă sau când ai probleme – eşti constipată sau scaun moale – totul va fi în ordine. Nu uita, după ce te-a penetrat anal, nu faceţi sex normal şi nu îi face sex normal înainte să se spele.
Sfaturi: Înaintea partidei de sex anal poţi face o baie caldă ca să te relaxezi. Cu cât eşti mai relaxată, cu atât se reduce riscul durerii sau fisurilor. Opreşte-te în orice moment când este dureros. Dacă sângerezi, îţi apar vezicule sau simţi unele umflături în regiunea anală, mergi imediat la doctor.