Jucătoarea americană de tenis Serena Williams (locul 11 WTA), a declarat că meciul jucat împotriva româncei Simona Halep (2 WTA) marți, la Australian Open, a fost cel mai bun meci al său de la ediția de anul acesta a turneului de la Melbourne.

Declarația americancei Serena Williams, în contextul în care aceasta a învins-o marți pe Halep în două seturi, 6-3, 6-3, după cum informează site-ul agenției Agerpres.

„Cu siguranţă cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am jucat la acest turneu. Întâlneam numărul doi mondial şi ştiam că trebuie să joc mai bine şi am făcut asta. Am urmărit-o şi sunt sigură că şi ea m-a urmărit pe mine”, a spus Serena Williams după victoria în fața Simonei Halep.

Williams a ținut minte meciul de la Wimbledon pierdut in fața Simonei
Fostul lider mondial a mai declarat că a jucat bine și pentru că a ținut minte ultimul meci jucat împotriva româncei, în finala Wimbledon 2019, când a fost învinsă de Halep.


„Simţeam că trebuie să fac un joc bun azi, mai ales după ultimul meci contra Simonei. Deci a fost foarte important să încerc să joc bine azi. Ştiam că nu pot juca mai slab decât atunci. Simt că este o şansă foarte mare pentru mine să joc la cel mai înalt nivel al meu. Este primul Grand Slam al anului. Am avut o pauză incredibil de lungă şi de dificilă şi mă bucură fiecare victorie pe care o obţin”, a spus americanca.

Serena a dat o replică memorabilă la întrebarea când a fost ultima oară când a simţit că domină raliurile într-un meci, aşa cum a făcut-o marţi: „Cred că vara anului 1926 a fost ultima dată când am simţit asta. Dar sunt bună la raliuri şi trebuie să accept lucrurile la care sunt bună”.

„Mişcarea a fost întotdeauna una dintre calităţile mele, aşa că e mai natural pentru mine să mă mişc. (…) Mă bucur că reuşesc să o fac din nou”, a adăugat Williams.

Williams joacă în semifinale cu Naomi Osaka
În urma victoriei în fața lui Halep, Serena Williams o va întâlni în semifinale pe japoneza Naomi Osaka.

„Am o adversară incredibilă şi ar fi frumos să continui să ridic nivelul jocului meu. Va trebui să o fac… Simt că ea face totul foarte bine, are un serviciu bun, are un retur excelent, este puternică la ambele capitole”, a spus Williams.

Williams va urca luni pe locul 7 în lume după parcursul său de la Melbourne.


Citeste si...
Vezi unde pleacă Halep, în secret.