TVR 2 va difuza în prima zi de Paște concertul extraordinar susţinut de Paul Surugiu Fuego la Chişinău, cu doar câteva zile înaintea decretării stării de urgență. Duminică, începând de la ora 15.00, îndrăgitul artist îi invită pe români, pentru trei ore, să vizioneze mega-spectacolul „Lumina mea”. Piesele lui Fuego, dar și șlagăre românești vechi vor răsuna în variantă pop-simfonică, în orchestrații noi.

Alături de artist, pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, se vor afla și Orchestra Națională Simfonică Tele-Radio Moldova, Angry Band și Capela Corală Moldova, dirijate de maestrul Gheorghe Mustea. Printre invitații speciali vor apărea, de asemenea, marele compozitor Eugen Doga, Orchestra Fraților Advahov, Natalia Gordienco și Brio Sonores.

„Vreau ca ziua de Paște să ne prindă împreună, la TVR 2. Să vă aduc lumină în case, prin muzica mea, printr-un concert de suflet, un fel de vis împlinit! Spectacolul „Lumina mea” este cu adevărat o sărbătoare. Imaginile sunt superbe, muzica la fel, orchestra și corul, orchestrațiile și repertoriul, divers, înalt, cu simțăminte înalte. Show-ul de sunet, lumini, ecrane, toate la un loc, vor face ca atmosfera să fie de neuitat, mai ales că eu m-am simțit perfect, în fața publicului basarabean. Am realizat concertul pe 7 martie, în ultimele zile înaintea decretării stării de urgență în ambele țări și am satisfacția că am putut construi un produs de calitate, pe forțe proprii, muncind enorm la el. Sunt fericit tare că acest ultim concert al meu înainte de pandemie a ieșit un regal! Și nu mi-l laud eu singur, dar emoțiile de acolo, tot conceptul, toată munca noastră este făcută, așa cum spun basarabenii, la nivel. Cred eu că muzica este cea care ne poate salva! Lumina viselor mele va străluci și cred că bucuriile vor fi la ele acasă, îndemnându-vă la liniște și optimism! Vom trece împreună, cu bine, peste toate! Sunt sigur de asta!”, spune Paul Surugiu.

Concertul acestuia marchează mai multe lucruri inedite. Scena va fi impresionantă, cu peste 230 de metri de ecrane led, cu un show de lumini antrenant și cu o grafică special realizată pentru acest eveniment. Iar pentru cei care nu cunosc puterea artistică a lui Fuego, o pot face acum, pentru că îndrăgitul cântăreț va cânta, va dansa, va comunica cu publicul, va uni cele două maluri de Prut prin cântec și va demonstra de ce este azi, după 26 de ani de carieră, unul dintre cei mai iubiți artiști din România și Moldova.

”Gala umorului”, ediție specială de Paște
De altfel, TVR 2 a pregătit și alte surprize pentru programul de Paște: artişti şi momente celebre la „Gala umorului”, dar şi primul interviu pentru tv acordat de tânăra care a dezvoltat „JamilaCuisine”, celebrul proiect de blogging video bazat pe rețete culinare.

Citeste si...  Artistul Paul Surugiu Fuego și simbolul vrâncean, maestrul Ion Dichiseanu, au adus un omagiu celor mai mari actori români

„A venit iepuraşul” este unul dintre momentele ediţiei speciale „Gala umorului”, difuzată de la ora 13:00. Râsul poate fi cel mai bun medicament alături de îndrăgiţii actori Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Tamara Buciuceanu, Dem Radulescu, George Ivaşcu, Mirela Rizea, Eugenia Serban, Amza Pellea și Draga Olteanu-Matei. Nu vor lipsi momentele „de sezon”, „Cum dai mielul?” (1994), „A venit iepuraşul” (1997), „Curcan pentru export” (2002) şi nici momente de colecţie precum „New-York-ul, câinele şi ardelenii” şi „Ana lui Manole” (Gala Telerevelioanelor 2020), „Nea Marin la Mamaia” (1970), dar şi „Veta la Bucureşti” (2004). Ediţia de Paşte va conţine şi o premieră, „La bufetul Parlamentului”, o adaptare tv de Eugen Dumitru după „Împărţeala” de Constantin Pavel, în interpretarea actorilor Dragoş Huluba şi Marius Rizea.

„Chiar dacă traversăm vremuri grele iar familia nu se poate reuni la tradiţionala masa de Paşte, putem trăi bucuria sfântă împreună iar umorul poate fi liant. Pentru ediţia specială am pregătit momente umoristice de sărbătoare, atât din arhiva TVR cât şi în premieră, în interpretarea unor actori celebri. Sperăm să vă bucuraţi de surprizele noastre”, a spus Corina Dănilă, coprezentator „Gala umorului”.

Nu în ultimul rând, la „Rețeaua de idoli” realizată de Irina Păcurariu, telespectatorii TVR 2 vor putea urmări duminică, de la ora 18:00, un super-interviu cu Geanina Avram Staicu alias Jamila, adică tânăra al cărui canal de Youtube cu reţete video realizate pas cu pas este urmărit constant de un milion de oameni.

Este primul interviu pe care populara Jamila l-a acordat pentru televiziune. Jamila are 33 de ani, este din București, absolventă de Relații Internaționale şi pasionată de limba franceză. Căsătorită cu un marocan cunoscut în anii studenției, ea a început să gătească în glumă și a combinat iniţial rețetele bunicii din Oltenia cu condimentele descoperite la soacra din Maroc. A început să pună online rețetele în 2012, atunci când a apărut și numele de Jamila Cuisine, iar până acum a ajuns la 600 de rețete și sute de mii de oameni care gătesc după sfaturile ei. Povestea succesului, Jamila o va spune în detaliu în ediţia specială „Reţeaua de idoli” duminică, 19 aprilie, de la ora 18:00.

„Eu am crezut că o să fac rețete pentru mama, verișoara mea de la Craiova și soacra din Maroc sau prietenele mele din liceu sau facultate. Dar au venit oameni străini, pe care nu îi cunoșteam și au început să crească vizualizările și oamenii să îmi ceară rețete în continuare. Atunci am zis – OK, nu facem doar rețete marocane, că oamenii nu vor doar rețete marocane. Și am început să facem rețete românești, rețete internaționale, rețete în general. Ziceam, hai să facem ce ni se cere! Atunci și acum, punem foarte mare preț pe comunitate”, spune Jamila.