Ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată din lipsă de cvorum. Pentru desfășurarea ședinței ar fi trebuit ca în plen să fie prezenți 233 de parlamentari. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari.

După apelul nominal s-a constatat că nu poate fi asigurat cvorumul de ședință. Opoziția a putut strânge doar 226 de parlamentari. Astfel, ședința de plen în care trebuia dezbătută și votată moțiunea de cenzură a fost suspendată. Rămâne de văzut dacă ședința va fi programată la o dată ulterioară, ținând cont că de marți se intră într-o nouă sesiune parlamentară. Asta ar însemna că moțiunea a fost depusă într-o sesiune extraordinară și votată în sesiunea ordinară, ceea ce ridică probleme de constituționalitate.

A început apelul nominal al parlamentarilor PSD.

De la PSD lipsesc 5 parlamentari, potrivit unor surse politice. Aceștia sunt: Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor, Ciocan Dan și Pațurcă Roxana. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat excluderea din partid a „îmbolnăviților”.

Parlamentarii PNL au anunțat că nu asigură cvorumul de ședință și au părăsit sala. Din sală au ieșit și parlamentarii USR, PMP și ai UDMR.

Ședința a fost reluată și se face apel nominal pentru a fi verificat cvorumul de ședință.

Apelul nominal a început cu parlamentarii neafliliați și cei ai minorităților naționale. Toți cei 17 parlamentari ai minorităților naționale lipsesc. Social democrații se bazau pe cele puțin 3-4 voturi care ar fi urmat să vină de la minorități.

În urma apelului nominal s-a constatat că lipsește un parlamentar și de la Pro România. Ulterior, deputatul Valentin Popa a venit în sală și și-a înregistrat prezența.

Șirea inițială

Ședința de plen în care ar trebui dezbătută și votată moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost amânată pentru o oră. La momentul dezbaterilor din plen erau prezenți doar 170 de parlamentari, departe de cvorumul necesar de 233 de parlamentari.

Ședința va fi reluată la ora 15:30. Se va face un apel nominal pentru a vedea dacă se întrunește cvorumul de ședință.

Înaintea votului PSD a mai pierdut doi parlamentari. Senatorul PSD, Carmen Dan a anunțat într-un mesaj pe Facebook că nu va participa la vot pentru că se află în izolare după ce mama sa s-a infectat cu coronavirus. De asemenea, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu are bronșită și se află internat în spital.

Un alt parlamentar PSD lipsește de la vot. Este vorba despre deputatul PSD de Arad, Adrian Todor care a fost trimis în carantină 14 zile, fiind contact al unei persoane confirmate cu coronavirus.


Citeste si...
Miron Mitrea crede ca Dăncilă va rămane candiatul PSD la prezidențiale