Secţia pentru procurori a CSM urmează să decidă, în şedinţa din 14 februarie, asupra propunerii de delegare în funcţia de procuror-şef al DNA a actualului procuror-şef adjunct Nistor Călin. Fostul adjunct al lui Kovesi exercită deja atribuţiile de şef al DNA, după ce Anca Jurma, precedentul procuror-şef interimar, a renunţat la încă un mandat de şase luni în fruntea Direcţiei.

Nistor Călin activează la DNA din 2006, înainte de a veni la Bucureşti fiind şef al DNA Piteşti. Magistratul a mai condus structura centrală ca interimar, înainte ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită şef al DNA. Ulterior, acesta a avut două mandate de adjunct.

Nistor Călin ar fi vizat într-un dosar aflat pe rolul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, potrivit unei înregistrări . Procurorul s-a înscris la concursul pentru o funcţie de execuţie în cadrul Secţiei, însă a fost respins de comisia de evaluare a activităţii din ultimii 5 ani, după care acesta şi-a retras candidatura.

Citeste si...  CSM i-a făcut pe plac lui Kovesi și a avizat pozitiv revocarea din DNA a celor doi procurori

Anca Jurma, procurorul delegat ca şef DNA de către CSM după revocarea Laurei Codruţa Kovesi, a anunţat la începutul anului că nu mai doreşte să continue încă şase luni în această funcţie, ca urmare a apariţiei în presă a unor înregistrări din cadrul instituţiei. Într-o şedinţă cu Augustin Lazăr, s-a decis că adjuncţii DNA vor exercita funcţia de procuror-şef, până la delegarea unui nou şef interimar sau până la numirea unui nou procuror-şef de către preşedintele Iohannis. Cum numirea întârzie, Secţia pentru procurori trebuie să oficializeze interimatul lui Nistor Călin.