Duelul declarațiilor dintre Rusia și SUA este departe de a se opri. În ultima ieşire a experţilor de la Kremlin, oamenii lui Vladimir Putin au spus că pot contracara avioanele de elită americane.

Dave Majumdar comentează cu privire la amenințarea sistemelor SAM ale Federației Ruse, scriind că avioanele americane de ultimă generație sunt „inoportune” în fața Moscovei. Generația a 4-a de avioane de luptă pe care le au SUA, cum ar fi F-35 și F-22, sunt inoportune în zonele în care sunt implementate sistemele moderne de apărare aeriană ale Rusiei, scrie Dave Majum, conform sputnik.md.

Expertul în aviație militară, Viktor Pryadka susţine că dezvoltarea tehnologică din SUA este mult în urma sistemelor avansate de apărare aeriană din Rusia. „În timp ce SUA au dezvoltat F-22 și F-35S (înainte de ele a fost F-117, doborât în Iugoslavia de sistemul anti-aerian dezvoltat în anul 1950), dinamica dezvoltării sistemelor anti-aeriene a continuat într-un ritm mai rapid. În plus, desigur, costul producerii avioanelor depășește în mod semnificativ costul rachetelor care le doboară”, a explicat Viktor Pryadka, expert militar și director al Avintel Aviation Technologies Alliance.