Prioritatea Guvernului Boris Johnson este retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, a afirmat luni, în Parlamentul de la Londra, regina Elisabeta a II-a, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Regina Elisabeta a II-a a transmis, prin intermediul discursului prezentat luni în faţa Legislativului de la Londra, intenţia Guvernului britanic de a ieşi din Blocul comunitar pe 31 octombrie.

De asemenea, Executivul Marii Britanii îşi doreşte un nou parteneriat, bazat pe comerţ liber, cu Uniunea Europeană. Totodată, se va adopta un nou act care să reglementeze regimul imigraţiilor, astfel încât trecerea liberă a frontierei către Marea Britanie nu va mai fi posibilă.

În cadrul aceluiaşi discurs, regina a reiterat rolul important pe care Marea Britanie va continua să îl joace în afacerile internaţionale.

Citeste si...  Descoperă ce meniu are regina Elisabeta a II-a În aprilie împlinește 92 de ani

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Săptămâna trecută, premierul britanic a adoptat o schimbare de abordare, luând în considerare varianta unei graniţe pe insula Irlanda, fapt ce a determinat optimism privind obţinerea unui acord pe tema Brexit în cadrul discuţiilor dintre cele două părţi implicate, Uniunea Europeană, respectiv Marea Britanie.