Record ne întâlnit la votul de la prezidentiale. Au votat peste 7 milioane de români Duminică este cea de-a treia zi de vot în diaspora și ziua în care sutn așteptați la urne și românii din țară. Aproape 19 milioane de persoane cu drept de vot sunt așteptate să-și exprime opțiunea pentru unul din cei 14 candidați la Cotroceni. Primele rezultate ale alegerilor prezidențiale 2019 vor fi cele de tip exit poll, la ora 21.00.

Ora 18.00: În țară au votat 7 792 590 de alegători. Prezența la urne: 42,83%

Ora 17.30: Totalul votanților a depășit 7 milioane, respectiv 7 331 638. Prezența la urne la nivel național: 40,31%. În județul Ilfov prezența la vot a depășit 50%

Sursa grafic: Biroul Electoral Central

Actualizare 17: Au fost făcute peste 60 de sesizări privind posibile nereguli (MAI). Au fost aplicate doar trei amenzi.

Actualizare 16: Prezența la urne a depășit-o pe cea de la alegerile europarlamentare din luna mai. Au votat peste 25% din alegători, respectiv peste 4,7 milioane de români

Actualizare 15: Județe fruntașe: Ilfov, Brașov, Cluj și Constanța


Actualizare 14: Prezența la urne a trecut de 20%

Actualizare 13: Peste 300 de mii de români au votat pe liste suplimentare și peste 8 mii au solicitat urna mobilă

Actualizare 12: Totalul votanților a depășit 3 milioane (16,84% prezență în țară)

Actualizare 11: La prânz, prezența la urne a atins 15%

Actualizare 10: Incidente puține și minore la vot, a transmis Ministerul de Interne

Actualizare 9: ”Am văzut în statistici că tineretul a ieșit cel mai puțin la vot. Este momentul lor să iasă la vot pentru că au pe cine alege” – Traian Băsescu

Actualizare 8: A votat și liderul PLUS, Dacian Cioloș: „Votul de azi ar trebui să pună definitiv capăt situației că votăm de frică, că votăm răul cel mai mic, să putem în sfârșit în turul 2 să avem o dezbatere de idei”

Citeste si...  Tudorel Toader îl umilește pe Klaus Ioahannis! Ce i-a transmis președintelui

Actualizare 7: Prezență de peste 10%, după mai puțin de patru ore de la deschiderea secțiilor de votare

Actualizare 6: Media se apropie de 7.800 de votanți pe minut

Actualizare 5: Prezența la vot se apropie de 9%, până la ora 10.30. 4

Actualizare 4: „Azi e ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului e cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Dragi români, vă aştept la vot!”, a transmis președintele Klaus Iohannis, care a votat în Capitală, în jurul orei 09.00.

Actualizare 3: „Am votat pentru o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă în care românii să nu se teamă că nu au ce pune pe masă” – Viorica Dăncilă, PSD . Au votat și Dan Barna și Theodor Paleologu:

Actualizare 2: Au votat deja peste 800 de mii de români (date în timp real)

Actualizare 1: 3,51%, prezență la vot la ora 09.00, peste prezența de la europarlamentarele din luna mai

Secțiile de votare din țară și străinătate se deschid la ora locală 7.00 și se închid la 21.00. La alegerile prezidențiale 2019, pot vota cetățenii români care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua votului inclusiv. Alegătorii care în ziua alegerilor prezidențiale 2019 se află în localitatea de domiciliu pot vota doar la secțiile de votare la care sunt arondați. În cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își are domiciliul sau reședința, pot vota la orice secție de votare.

alegeri , 2019 alegeri prezidenţiale , romania voteaza , sectii votarevot turul 1