Florin Piersic a vorbit despre moartea lui Dumitru Fărcaș, declarându-se profund îndurerat de tragicul eveniment. Fărcaș, cel care a fost cel mai mare taragotist al României, a murit marți, 7 august, în spital, la vârsta de 80 de ani. Actorul a dezvăluit că vorbise cu interpretul de muzică populară cu câteva zile înainte de a se stinge din viață, astfel, moartea sa i s-a părut bruscă și extrem de dureroasă.

Moartea lui Dumitru Fărcaș a lăsat un gol imens în sufletele iubitorilor de muzică folclorică și ale apropiaților artistului. Florin Piersic era bun prieten cu Dumitru Farcaș, actorul considerându-l pe acesta din urmă ca fiind asemenea unui frate. Interpretul de muzică folclorică a murit într-un spital din Cluj. Acesta fusese internat în urma unui infarct. Florin Piersic s-a declarat șocat de tragicul eveniment, fiindu-i greu să își continue declarația, aflându-se la un pas de a plânge. 

„În clipa asta vin de la spitalul de unde ne-a părăsit. Era cel mai bun prieten al meu. Sunt înmărmurit, sunt înmărmurit, pentru că la orice mă aşteptam, dar nu la plecarea lui Mitru Fărcaş, mi-a fost şi îmi este ca un frate. Noi colaboram, mergeam împreună la spectacole, povesteam în maşină. Era atât de vesel şi atât de legat de mine încât nu exista un loc în care să mă duc şi să nu spună lumea: „Fărcaş a vorbit despre tine extraordinar şi a spus cât de multe te iubeşte”. „Eu nu-l iubesc, îl ador pe Fărcaş”, le spuneam eu”, a declarat Florin Piersic pentru Adevărul.

Florin Piersic și Dumitru Fărcaș erau buni prieteni
Foto: Captură YouTube

„Eu ştiu că moartea lui a venit brusc, nu cunosc prea multe amănunte despre starea lui de sănătate, dar am vorbit cu el zilele trecute la telefon şi totul părea în regulă. Ştiu că a fost operat la un picior. (..) Sunt lovit în minte şi în suflet şi peste tot. Ştiu ce-i plăcea, ce-şi dorea, ştiu totul despre el. Nu am niciun fel de putere să mai vorbesc, nu-mi găsesc cuvintele..
A lăsat ceva ce n-o să mai poată lăsa nimeni niciodată. A lăsat ceva din sufletul cântecului românesc adevărat, el fiind un maramureşean înrăit cu atâta dragoste de Maramureş, de locurile unde a trăit..Era un patriot absolut, era un român adevărat cu litere groase. Vă rog să mă înţelegeţi că mai mult nu pot să spun. Mi-a murit un frate”, și-a încheiat actorul declarația. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.