Candidatul PNL la alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, a declarat miercuri, la Târgovişte, că în opinia sa este nevoie de un ghid unic la nivel european pentru atragerea fondurilor europene, în condiţiile în care în România reglementările în acest domeniu sunt mult mai numeroase comparativ cu alte ţări europene, potrivit agerpres.ro.

Rareş Bogdan a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că dacă ghidurile pentru atragerea fondurilor europene din Spania sau Polonia au doar câteva pagini, cele din România sunt mult mai voluminoase.

„Lucrurile astea trebuie rezolvate şi asta pot să o facă exact europarlamentarii români. Adică trebuie un ghid unic de aducere a banilor europeni, în care să nu existe diferenţă între România, Polonia, Germania, Franţa. Trebuie să fie exact aceleaşi condiţii, cum trebuie să fie exact aceleaşi subvenţii. Între România, Polonia, Grecia, Portugalia sau Germania nu trebuie să existe diferenţe de subvenţii”, a afirmat candidatul de pe prima poziţie a listei PNL la europarlamentare.

Citeste si...
AP, despre disputele din Familia Regală: „Funeraliile Regelui Mihai au reunit o familie colorată şi ciudată“

Acesta a adăugat faptul că dacă va ajunge europarlamentar, va milita pentru sprijinirea finanţării la nivel european a presei scrise, inclusiv a celei din România.

„Vă daţi seama că am tot interesul că dacă în Franţa, în Spania, în Germania presa scrisă este sprijinită, să fie o acţiune la nivel european. Sprijinirea presei scrise ţine de educarea populaţiei, nu a unui popor, ci a unui continent întreg. În jurul presei scrise, în jurul acelui ziar, în Grecia, în Italia, în Austria se naşte informare, poveste. (…) Dacă presa nu e sprijinită, nu există democraţie funcţională”, a mai spus Rareş Bogdan.