Featured, Life

Punctul G: Acum e, acum nu mai e

A fi sa a nu fi? Aceasta-i întrebarea când vine vorba de existența punctului G! Părerile, oficiale sau de budoar, sunt foarte împărțite și singura concluzie universal acceptată e că totul ține de genetică și-un pic de chimie între parteneri.

Ceva mai sus, ah, mai la stânga, așa, mai jos un pic, puțin spre dreapta, of, lasă-mă pe mine! Cam așa se desfășoară dialogul din dormitor în punctul culminant, când partenerul încearcă, în lipsa unui GPS sau a unei hărți anatomice precise, să caute… tărâmul făgăduinței. Destul că, dacă meseria de inginer al eroticii ar exista în realitate, cu toții ar fi de acord că trupul femeii e un panou de comandă complicat, pe când pe cel al bărbatului se regăsesc doar două butoane: on/off. A mai trebuit să fim dotate și cu o zonă erogenă specială care, după toate aparențele, nu e situată în umbra Muntelui lui Venus, ci mai degrabă în Triunghiul Bermudelor, altfel nu e de-nțeles cum de se găsește atât de greu!

Puțină istorie punctuală

Nu se știe cu precizie nici măcar principalul responsabil cu crearea isteriei din jurul celebrei zone erogene care poartă numele unei litere din alfabet. Însă ce se cunoaște clar este că el a fost un bărbat. Unii susțin că străbunicul punctului G este medicul olandez Regnier de Graaf, care în secolul al XVII-lea a descris pentru prima oară ejacularea feminină și s-a referit la o anumită zonă erogenă situată în interiorul vaginului. Majoritatea însă e de părere că adevăratul descoperitor este medicul ginecolog Ernst Gräfenberg, care susţinea în anii ’40 existența unei zone erogene aflate pe peretele anterior al vaginului, de-a lungul uretrei. Conceptul a devenit popular abia în 1982, când a fost publicat sub titlul „Punctul G și alte descoperiri recente despre sexualitatea umană“.

De-a v-ați-ascunselea

Potrivit unor specialiști în anatomie umană, punctul G s-ar afla pe o porțiune de țesut ușor rugoasă, care la atingere are textura unei nuci, situată la 50-80 mm în interiorul vaginului, deasupra clitorisului. Norocoasele care au experimentat orgasmul ca efect al stimulării punctului G susțin la unison că este mai intens decât cel clitoridian și că este însoțit de senzația că trebuie să mergi la baie – însă într-un mod plăcut! Mai mult, punctul G nu poate fi stimulat aproape niciodată prin penetrare sexuală, ci mai degrabă manuală.

Ajutor din exterior

Dacă nu știi care este cea mai scurtă cale dintre punctul G și plăcere, iată câteva sfaturi (și poziții!) care ți-ar fi de ajutor:

pentru potențarea plăcerii, pune sub tine una sau două perne;
poziția față în față, stând în șezut, stimulează peretele frontal al vaginului, acolo unde se presupune că ar exista punctul G; și poziția „doggy style“ poate fi de ajutor, pentru că astfel partenerul atinge mai ușor peretele vaginului; o poziție avantajoasă este și cea în care el stă în genunchi, deasupra, iar tu îți așezi picioarele pe umerii săi;
punctul G e mai ușor de găsit atunci când clitorisul a fost în prealabil stimulat.

blank