Protestele vestelor galbene fac victime: 57 de raniti, dintre care 48 sunt politisti Dintre cei 48 de poliţişti răniţi, cinci au fost spitalizaţi. Ei au fost externaţi şi li s-a recomandat o „întrerupere temporară a activităţii între o zi şi zece zile”, potrivit comunicatului.

Ciocniri violente între scutieri şi din Protestele mişcarea denumită „Vestele galbene” au avut loc sâmbătă pe străzile Parisului în al treilea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva creşterii preţului la carburant.

Conform poliţiei franceze, violenţele de sâmbătă s-au soldat 133 de persoane rănite şi au condus la reţinerea a 412 de protestatari, dintre care 378 au fost plasaţi în arest preventiv, notează AFP.

Citeste si...
Doliu la Hollywood, Joan Rivers a murit.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat pentru duminică dimineaţă o reuniune de urgenţă la Palatul Elysee, a doua zi după scenele de gherilă urbană la Paris, care au marcat o nouă escaladare în conflictul autorităţilor cu aşa-numitele „Veste galbene”, şi par să conducă spre o criză politică majoră.