Prințul Harry a „sfidat-o” pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prin faptul că a anunțat „distanțarea” sa și a lui Meghan Markle de Casa Regală britanică, deși regina îl rugase inițial să nu facă publică această decizie, informează CNN.

Astfel, regina l-a rugat pe prințul Harry să nu anunțe public decizia drastică prin care ducii de Sussex au renunțat la rangul de membri „seniori” ai familiei regale. Cu toate acestea, Harry nu a ținut cont de rugăminte și a decis să facă publică decizia.„

„După multe luni de reflecţie şi discuţii, am ales să facem o tranziţie anul acesta prin configurarea unui nou rol progresiv în instituţie”, au scris Harry și Meghan pe Instagram.

Citeste si...
Harry și Meghan, fără eticheta Sussex Royal

„Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai Familiei Regale şi să muncim pentru a deveni independenţi financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea sa regina”, se arată în mesajul celor doi.

Cei doi îşi vor împărţi timpul între Marea Britanie şi America de Nord.

Familia regală a Marii Britanii s-ar fi simțit „rănită” de anunțul prinţului Harry şi al soţiei sale, ducesa Meghan de Sussex, privind renunțarea la rangul de membri „seniori” ai casei regale, potrivit BBC.