La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind demararea procedurilor in vederea realizarii obiectivului Centura Verde a Municipiului Bucuresti. Proiectul a fost aprobat in unanimitate.Primarul General, Gabriela Firea:

„Acest proiect prevede extinderea suprafețelor împădurite din jurul Capitalei, ținta finală fiind atingerea normei de 30 de hectare de pădure-parc la mia de locuitori. Efectele vor fi benefice atât în ce privește protecția mediului cât și în direcția dezvoltării zonei metropolitane prin înființarea unor poli de interes turistic și de divertisment”.

Concret, aprobarea proiectului de hotarare presupune elaborarea studiilor pentru identificarea terenurilor pretabile la impadurire, a conditiilor pedologice si hidrogeologice, a speciilor adecvate de arbori, precum si stabilirea statutului juridic al terenurilor propuse.

Pentru realizarea Centurii Verzi, se are in vedere incheierea unor acorduri/protocoale cu autoritatile din judetul Ilfov pentru a introduce programe de impadurire a unor suprafete de la limita /vecinatatea orasului si identificarea surselor de finantare, potrivit sursei citate.

Prin realizarea proiectului, Municipalitatea urmareste asigurarea unui mediu de viata sanatos pentru locuitorii Capitalei, prin imbunatatirea calitatii aerului, dezvoltarea spatiilor verzi si a biodiversitatii.  

Realizarea Centurii Verzi a Municipiului Bucuresti se constituie intr-un obiectiv strategic pentru Capitala, fiind o resursa naturala importanta cu rol in combaterea efectelor schimbarilor climatice, reducerea poluarii aerului, marirea suprafetelor de spatiu verde, si o oportunitate de stimulare a dezvoltarii ariei metropolitane a Capitalei prin amenajarea unor poli de interes turistic si de agrement. Extinderea suprafetelor impadurite in zonele de jurul Capitalei pentru imbunatatirea climatului urban a fost prevazuta ca masura in documentele strategice de urbanism atat pentru Municipiul Bucuresti (Planul Urbanistic General) cat si pentru zona metropolitana cuprinsa in Centura Verde Galbena a capitalei, prevazuta in Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal-zona aglomeratiei urbane si zona metropolitana a municipiului Bucuresti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.