Primaria Municipiului Bucuresti, prin institutiile si Directiile aflate in subordine si care au atributii in domeniul sigurantei cetatenilor si situatiilor de urgenta, a participat la exercitiul national “seism 2018”, care vizeaza punerea in aplicare a conceptiei nationale de raspuns post-seism.

Primarul General, Gabriela Firea: “Au fost mobilizati peste 700 de angajati ai institutiilor aflate in subordinea Primariei Capitalei, s-au pus la dispozitie autovehicule, utilaje, macarale, generatoare, locuinte de necesitate, hrana, echipe tehnice de interventie in teren, atat politistii locali cat si echipele Companiei de Consolidari au oferit suport echipelor de salvare, iar spitalele din adminstrarea Primariei Capitalei au suplimentat personalul medical, s-au pregatit paturi si sali de operatie, astfel cat sa poata face fata unui numar cat mai mare de pacienti din Bucuresti dar si din tara. De asemenea, prin Directia Generala de Asistenta Sociala sunt pregatite aproximativ 1.000 de locuri de cazare in cele 4 centre sociale si s-au pregatit peste 1400 de sandvisuri si sticle cu apa”.

Potrivit raportului Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti in cele 19 spitale aflate in administrare sunt pregatite 538 de paturi medicale (care, la nevoie, se pot suplimenta cu inca 149), 353 paturi chirurgicale, (care, la nevoie, se pot suplimenta cu inca 17), 62 de ventilatoare ATI si 77 paturi de terapie intensiva/monitorizare.

In cadrul exercitiului, ASSMB a convocat un comandament de criza in cadrul caruia s-au luat masuri imediate, mai ales ca – potrivit simularii – in urma cutremurului a fost afectat un corp de cladire al Spitalului Colentina. Astfel, s-a decis ca este necesara relocarea celor 50 de pacienti internati in corpul de cladire afectat de cutremur, au fost mobilizati sefii de garda, asistentii sefi precum si intreg personalul disponibil. De asemenea, au fost anuntati furnizorii de utilitati, respectiv Apa Nova, Enel Distributie Nord si Distrigaz, pentru verificarea eventualelor defectiuni.

Totodata, prin DGASMB au fost pregatite 1450 de sandvisuri, 1450 de sticle cu apa si 800 de cornuri, acestea fiind ridicate de pompieri, iar pentru sinistrati sunt pregatite 800 de locuri de cazare in centrul social de la Pallady, 60 la centrul din Berceni, 120 in Serban Voda si 40 in Viilor.

 

AMCCR si Compania Municipală Consolidări au pus la dispoziție 20 de locuințe de necesitate, cu toate dotările necesare

Compania Municipala Consolidari Bucuresti a participat in cadrul exercitiului ‘Seism 2018’ cu 50 de angajati, cinci utilaje de mare tonaj, un buldozer si doua incarcatoare. Echipele au actionat in trei locatii: Franceza nr. 30, str. Intre Garle nr.13 si  Calea Serban Voda nr. 180.

Citeste si...  Primarul general, Gabriela Firea, despre poluare: Mă doare sufletul când văd autobuze goale

Conform scenariului, in toate cele trei locatii, cladirile erau prabusite partial sau total, iar echipele au fost solicitate pentru a ajuta la indepartarea daramaturilor. Tot in cadrul acestui exercitiu, in aceasta dimineata, toti dirigintii de santier ai Administratiei Municipale pentru Cladirile cu Risc Seismic au mers in toate punctele unde au fost raportate cladiri prabusite total sau partial.

De asemenea, Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, împreuna cu Compania Municipală Consolidări București, a pus la dispoziție 20 de locuințe de necesitate, cu toate dotările necesare. Pot adăposti in regim de urgența aproape 100 de persoane.

STB a deviat traseele autobuzelor pentru fluidizarea traficului  

In cadrul exercitiului „Seism 2018”, Societatea de Transport Bucuresti (STB) a intervenit cu echipe de deblocare si salvare STB, echipe de instalatii si echipe sanitare pentru lichidarea efectelor cutremurului.

Avand in vedere ca la verificarea cailor de comunicatii s-a constatat blocarea traficului din cauza cladirilor partial prabusite (Splaiul Independentei, Str. Vasile Parvan, Str. Berzei,  B-dul Regina Elisabeta si Arcul de Triumf) au fost luate masuri de deviere ale autobuzelor, de remediere a retelei de contact unde aceasta a fost afectata iar pana la remedierea acesteia, vehiculele au fost tractate de remorchere STB (conform scenariului).

Peste 400 de polițiști locali au intervenit în puncte importante ale Capitalei

Peste 400 de polițiști locali – din cadrul direcțiilor de ordine publică și control – au intervenit în puncte importante ale Capitalei, acolo unde au fost raportate cazurile grave. Pe lângă suportul acordat echipelor de salvare, polițiștii din cadrul DGPLCMB au monitorizat situația în sectoarele Bucureștiului, au fluidizat traficul echipajelor de salvatori, au identificat clădirile care prezentau riscuri și au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

S-au mobilizat echipe de interventie pentru semaforizare

In cadrul  exercitiului pentru alarmare de cutremur, la nivelul Administratiei Strazilor s-au mobilizat echipe de deblocare a partii carosabile, echipe de interventie pentru semaforizare, precum si echipe tehnice pentru lichidarea efectelor cutremurului.

S-au mobilizat deserventi si soferi pentru autoutilitare de transport, autoutilitare de tractat, autobasculanta, autoutiltara pentru lucru la inaltime, autoutilitara cu macara.

De asemenea, la solicitarea Directiei Generale Situatii de Urgenta, Statistica si Strategii din cadrul Primariei Capitalei, Compania Municipala Managementul Traficului Bucuresti (CMMTB) a anuntat ca pune la dispozitia autoritatilor, in caz de nevoie, toate dotarile de care dispune, din care mentionam 15 autoutilitare, generatoare cu echipament de sudura, motovompresor si miniescavator. De asemenea, CMMTB dispune de un numar de 73 de angajati care vor fi mobilizati in caz de necesitate.