Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a postat un mesaj dur pentru bucureștenii care nu stau în casele lor și preferă să stea în parcuri. “‘Aceasta nu este prevenție. Nu așa vă feriți de coronavirus”, a transmis edilul Capitalei.

https://www.facebook.com/gabifirea/

“O scurtă plimbare în cel mai apropiat parc, la distanță socială, de siguranță față de ceilalti trecatori, este de acceptat si de inteles. Dar nu grupurile, gratarele, aglomerarile de la locurile de joaca sau de langa mobilierul urban din parcuri”, a scris Gabriela Firea.

Totodată, primarul general a reiterat faptul că nu îi putem ajuta pe medici dacă le ignorăm sfaturile.

http://www.expresspress.ro/primarul-general-al-capitalei-gabriela-firea-semnal-de-alarma-din-520-de-persoane-in-carantina-putine-au-fost-testate-poate-multi-sunt-deja-bolnavi/

“Oprim activități economice, cu riscuri imense pentru întreaga țară, dar stăm unii lângă altii în parc? Respirând de aproape acelasi aer, posibil contaminat, de catre una sau mai multe persoane?”, se întreabă Firea.

Citeste si...
Ioan Avram a plans doua ore pentru fiul mort

De asemenea, Gabriela Firea explică faptul că virusul de tip nou rezista in aer 30 de minute si circa 4 zile pe suprafete. Se transmite de la 4,5 m distanta de persoana infectata, deci este extrem de simplu sa ne infectam accidental. “Dar macar sa facem tot ceea ce tine de noi, ca persoane, pentru protectia noastra, a familiilor noastre, a prietenilor, colegilor, vecinilor nostri”.

http://www.expresspress.ro/primaria-sectorului-1-vine-in-ajutorul-cetatenilor-in-lupta-impotriva-coronavirusului/

În același timp, Gabriela Firea întreabă dacă locuitorii Capitalei ar fi de acord ca PMB sa ia masuri mai ferme, vazand ca sunt multi cei care incalca izolarea. Una ar fi inchiderea temporara a parcurilor pentru a evita astfel de situatii.