Un aparat de dializă, care va fi utlizat în tratamentul pacienţilor bolnavi de Covid-19 care dezvoltă complicaţii renale, va fi achiziţionat pentru Spitalul Victor Babeş, a anunţat luni primarul Capitalei, Gabriela Firea.

“Achiziţionăm de urgenţă un aparat de dializă pentru Spitalul Victor Babes, care va fi utilizat în tratamentul pacienţilor bolnavi de Covid-19 care dezvoltă complicaţii renale.
Le mulţumesc consilierilor generali care au participat la această şedinţă organizată în plină pandemie, mai ales celor care sunt seniori dar şi colegei noastre care este însărcinată. În această perioadă, am mai achiziţionat, tot pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş , un aparat care permite o viteză mai mare de efectuare a analizelor de testare (un sistem de extracţie automata de acizi nucleici)”, a precizat Gabriela Firea pe Facebook.

Citeste si...
De ce a avizat negativ CSM revocarea lui Kovesi

https://www.facebook.com/gabifirea

Totodata, a anunţat edilul, a fost finalizată achiziţia pentru două aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecţiei COVID 19 iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, derulează în regim de urgenţă achiziţii pentru materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, la solicitarea spitalelor aflate în administrare.