Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, s-a supărat foc pe premierul și liderul PSD, Viorica Dăncilă, după ruperea alianței PSD-ALDE. Într-o postare publicată pe Facebook, Tăriceanu califică ultimele acțiuni politice ale Vioricăi Dăncilă drept „o zbatere disperată în încercarea de a se salva de la înec”.

„A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar – doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reuşit, acum a scos pe «tarabă», tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunţat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnităţi importante, în condiţiile în care partidul domniei sale are o majoritate”, a declarat Tăriceanu

Reacția lui Tăriceanu vine în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat că a discutat cu mai mulți parlamentari din ALDE nemulțumiți de hotărârea ieșirii de la guvernare și a precizat că s-ar bucura dacă aceștia „s-ar întoarce”.

Citeste si...  Top 10 saruturi inspirate din Kama Sutra

Declarația Vioricăi Dăncilă a fost făcută după informațiile legate de o revoltă a membrilor ALDE care nu doresc să se implice în campania lui Mircea Diaconu și sunt gata să dezerteze din ALDE pentru a susține la vot guvernul. La schimb, Viorica Dăncilă le-ar putea oferi președinția Senatului și posturi în executiv.

„Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puţin şi eşti gata să ajungi cu «oferta» la mine!”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în mesajul publicat pe Facebook.

„Orice ar face însă, și indiferent de tertipurile la care apelează, finalul va fi același: va trebui să vină în fața Parlamentului pentru a dovedi soliditatea susținerii. Și atunci…”, și-a încheiat liderul ALDE postarea.