Premierul Viorica Dăncilă a declarat marti, la Bruxelles, ca a discutat despre ridicarea MCV cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

„Am gasit multa deschidere, am discutat despre MCV unde vrem sa reluam discutiile punctual. Sunt puncte care trebuie discutate dar sunt si puncte pe care nu le putem implementa pentru ca sunt in contradictie cu Constitutia Romaniei. Vom discuta tehnic sa facem pasi rapizi”, a spus Dăncilă la Antena 3.

De asemenea, Dancila le-a spus lui Juncker și Timmermans că discutia pe justitie „s-a terminat” in Romania.Ea a adăugat că Timmermans nu a mai amenintat Romania cu activarea articolului 7 din tratatul UE, cea mai grava forma de sanctiune a unui stat membru.

Citeste si...  Chiar daca a fost sustinuta de Traian Basescu, Elena Udrea a pierdut alegerile

„Nu a fost adus acest subiect in discutie, ba dimpotriva s-a discutat despre unitatea in constructia UE. Nu a mai venit din partea dlui Timmermans nicio ameninntatare la adresa Romaniei. Lucrurile s-au schimbat, trebuie sa intram pe un fagas normal, trebuie dialog constructiv sa nu intram in contradictie cu principiile europene dar sa pastram si pozitia Romaniei”, a mai declarat Viorica Dancila.
Dăncilă a mai spus ca vrea sa colaboreze indeaproape cu Comisia Europeana.

„Am spus ca vrem sa conlucram cu CE (…) suntem profund atasati valorilor europene si locul Romaniei e in marea familie europeana”, a indicat seful Executivului.