Premierul Ludovic Orban a transmis, joi, în debutul şedinţei de Guvern, felicitări miniştrilor pentru organizarea alegerilor şi a afirmat că ”marea bombă mediatică a fost un mare fâs”. ”E o obişnuinţă ca la postul respectiv de televiziune infractorii să fie prezentaţi oameni cinstiţi şi oamenii cinstiţi să fie prezentaţi ca hoţi”, a declarat Orban.

Ludovic Orban ”Vreau să vă felicit pentru modul în care aţi organizat alegerile, sigur, împreună cu AEP-ul şi celelalte instituţii. Am înţeles că până la urmă marea bombă mediatică a fost un mare fâs, dar e o obişnuinţă ca la postul respectiv de televiziune infractorii să fie prezentaţi oameni cinstiţi şi oamenii cinstiţi să fie prezentaţi ca hoţi”, a declarat, joi, premierul.

Premierul Ludovic Orban, mulțumit de cum au decurs alegerile, îi felicita pe organizatori

Premierul a afirmat că au mai existat incidente minore în ziua alegerilor.

”Sigur, incidente, dar incidente minore şi am remarcat mobilizarea din ziua votului în condiţiile de dificultate extremă în care s-au desfăşurat alegerile. Chiar vreau să vă felicit, domnule ministru”, a mai transmis Orban.

Televiziunile au prezentat, miercuri seară, imagini în care a susţinut că apar membri ai USR care umblă la saciicu voruri în Secorul 1.

Biroul electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1 Municipiul Bucureşti vine cu precizări în legătură cu imaginile apărute în spaţiul public şi spune că, imaginile filmate în noaptea de 28 spre 29 septembrie apar preşedintele BES 1 şi preşedintele secţiei de votare pentru a ridica sacul care conţine semnăturile votanţilor.

„Alături de aceştia se aflau şi reprezentanţi USR-PLUS, care în conformitate cu dispoziţiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către preşedinte tocmai pentru a se asigura transparenţa procesului electoral”, prezicează sursa citată.

BES 1 adaugă că activităţile desfăşurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conţinea lista cu semnăturile votanţilor, sac care a fost înmânat preşedintelui secţiei de votare.

„Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către preşedintele secţiei de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripţiei Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispoziţiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a BEC”, a mai transmis BEC.


Citeste si...
Preşedintele ales, Klaus Iohannis, caută consilieri pentru Cotroceni. Două nume sunt pe lista favoriţilor