Premierul Ludovic Orban afirmă, că bugetul de stat al României nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă.

Premierul Ludovic Orban afirmă că parlamentarii PSD pun România în pericol finaciar reacția lui vine ca urmare a modificărilor adoptate de ”pesediști” în comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, unde s-au aprobat mai multe amendamente care implică cheltuieli suplimentare la buget.

Una dintre aceste modificări prevede că profesorii ar urma să primească un supliment de bani pe fondul pandemiei de coronavirus, după modelul cadrelor medicale. Este ideea parlmentarilor PSD, însă Guvernul Orban nu susține un astfel de proiect.

”Deci bugetul nu-și mai poate permite nicio creștere a cheltuielilor în momentul de față. În urma zilei negre de la Parlament, în care comisia de buget-finanțe, adică pesediștii din comisia de buget-finanțe, au adoptat niște modificări la ordonanța de rectificare, la ora actuală, România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forțele politice să nu sprijine în Parlament raportul adoptat de comisia de buget-finanțe, pentru că asta va atrage consecințe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiții, de a atrage fonduri europene, de a fi considerat un partener solid. Cred că e deajuns și trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politică.” – a declarat premierul Orban.

Guvernul este pregătit să atace modificările PSD la Curtea Constituțională

De altfel, Guvernul este pregătit să atace legea la Curtea Constituțională, în cazul în care va fi adoptată în Parlament.

”Cu siguranță. Orice proiect de lege care nu prevede sursa de finanțare, în conformitate cu decizii anterioare ale Curții Constituționale, este neconstituțional și noi ca Guvern avem obligația de a ataca la Curtea Constituțională toate legile pe care le considerăm neconstituționale.” – a mai spus Orban.

Parlamentarii PSD sunt generoși cu bugetul administrat de Guvernul PNL


Social-democraţii au modificat legea astfel încât pensiile să fie majorate cu 40%, profesorii să primească stimulente financiare, iar în bugetele primăriilor să ajungă sume consistente.

Social-democraţii vor ca marţi sau miercuri să dea vot final pe rectificarea bugetară în formă rescrisa de ei.

Aceştia au votat în comisiile de buget-finanțe ca pensiile să fie majorate cu 40% de la 1 septembrie şi nu cu 14 procente cum a stabilit Guvernul. Mai mult decât atât, cer ca primăriile să primească 1,5 miliarde de lei, iar birourile parlamentare, 5,6 milioane de lei după alegeri.

Astfel, parlamentarii PSD au fost generoşi şi cu veniturile profesorilor, votând ca acestea să fie majorate din acest an, şi nu din 2021, cum şi-a propus Guvernul.

Ei au alocat pentru sistemul antigrindină din agricultură 67 de milioane de lei şi, nu în ultimul rând, încă 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii. Totul în condiţiile în care Guvernul susţine că deficitul bugetar este de 50 de miliarde de lei până în acest moment.
Citeste si...
Ludovic Orban, noi explicații despre fotografia virală de la Guvern, în care se relaxează alături de colegi: „Era ziua mea. Dacă am greșit plătesc amenda”