Portarul naţionalei Portugaliei de handbal şi al lui FC Porto, Alfredo Quintana, de origine cubaneză, a decedat vineri, după ce de luni fusese în comă, în urma unui stop cardio-respirator suferit la antrenamente.

Tragedie în handbalul portughez şi mondial, după ce portarul Portugaliei şi al lui FC Porto, Alfredo Quintana, a decedat la doar 32 de ani. De origine cubaneză, acesta a fost omagiat de federaţia de handbal din ţara sa natală, chiar dacă a ales să-şi ia cetăţenia portugheză şi să joace pentru naţionala lusitană.

„Federația Cubaneză de Handbal regretă moartea lui Alfredo Quintana, un atlet excelent pregătit în țara noastră care, în ciuda faptului că a ales să concureze pentru o altă națiune, nu și-a pierdut niciodată statutul de cubanez. Pentru familie, prieteni și familia handbalului mondial, condoleanțe din toată inima noastră”, este mesajul Federaţiei Cubaneze de Handbal.

Tragedie în handbalul mondial. A murit unul dintre cei mai buni portari din lume
Clubul de handbal FC Porto a anunțat vineri că Alfredo Quintana a decedat. Portarul naționalei Portugaliei și al campioanei FC Porto fusese internat luni, după ce suferise un stop cardiorespirator la un antrenament. După ce i s-a acordat primul ajutor, el a fost dus la spitalul São João, unde a fost pus pe aparate. Medicii au fost rezervați în a estima șansele sale de supraviețuire.

Alfredo Quintana era considerat unul dintre cei mai buni portari din lume. Avea peste 70 de selecții în naționala Portugaliei, cu care a participat la ultimul Campionat Mondial, din Egipt. Quintana s-a născut în Cuba, însă din 2014 era cetățean portughez. Cu Porto, unde era din 2011, a cucerit șase titluri naționale, o Cupă și trei Supercupe.

Citeste si...
Maladia care omoară 3.500 de românce în fiecare an poate fi tratată dacă este depistată la timp. Ce ar trebui să facă fiecare femeie la 5 zile după menstruaţie