Proprietarii de terenuri din București vor fi obligați să combată ambrozia, plantă care cauzează alergii severe, dacă proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București din 30 august va fi adoptat.
Proiectul prevede amenzi cuprinse între 500 și 2.000 de lei pentru persoanele fizice care dețin terenuri infestate de această plantă și de la 2.500 la 5.000 de lei pentru persoanele juridice. „Administratorii domeniului public și privat al municipiului București, precum și persoanele fizice și juridice, titulari sau administratori de terenuri private situate pe teritoriul municipiului București au obligația să desfășoare lucrări de combatere și distrugere a Ambrosiei artemisiifolia (ambrozia). (…) Nerespectarea acestui articol constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.000 de lei pentru persoane fizice și de la 2.500 la 5.000 de lei pentru persoanele juridice”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi dezbătut de consilierii municipali.
Totodată, proiectul interzice utilizarea de erbicide pentru distrugerea Ambrosiei dat fiind faptul că aceste lucrări de combatere și distrugere vor fi aplicate în mediul urban. Încălcarea acestei interdicții va fi considerată contravenție și va fi amendată cu aceleași sume, conform Agerpres. Constatarea și sancționarea contravențiilor revine în sarcina Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București și a primăriilor sectoarelor 1 — 6, prin împuterniciții acestora.

Citeste si...
Cum a explicat ministrul Muncii scăderile salariale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.