Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi reprezentanţii sindicatelor din Sănătate au semnat contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate, primul document semnat după legea salarizării şi care stabileşte drepturile şi îndatoririle salariaţilor.

Contractul colectiv de muncă la nivel de sector de activitate a fost semnat de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi de reprezentanţii sindicatelor sâmbătă după-amiaza, acesta fiind primul document semnat după legea salarizării.

„Este primul contract de muncă semnat după legea salarizării. Documentul este important pentru că stabileşte ajustări legate de drepturile şi îndatoririle salariaţilor, armonizându-le cu noile prevederi legale. Contractul colectiv de muncă preia şi noul regulament de sporuri. În anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Citeste si...  S-a descoperit o nouă familie de antibiotice care pot distruge o serie de bacterii care au devenit extrem de rezistente

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabileşte drepturile şi obligaţiile, timpul de muncă şi cel de odihnă ce revin salariaţilor din unităţile sanitare, fiind şi un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecţie socială a salariaţilor.

De asemenea, contractul colectiv de muncă la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi.