Secretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a declarat joi într-o conferință de presă că Viorica Dăncilă i-a promis după europarlamentare că nu va organiza Congres până în 2020 și că nu va candida la prezidențiale, însă fostul premier și-a schimbat părerea în urma unei discuții tete-a-tete cu Klaus Iohannis.

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tete-a-tete, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord.

Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Stănescu, citat de Realitatea de Olt.

Citeste si...
Robert Negoiță: Pentru mine, cel mai simplu ar fi fost să ramân în PSD

Stănescu a mai spus că imediat după acest incident relațiile dintre el și Viorica Dăncilă s-au răcit și fostul președinte al PSD a vrut să îl dea afară din partid.

„La un moment dat, doamna Dăncilă chiar a vrut să mă dea afară, să mă elimine din partid pentru că n-am făcut altceva decât să spun ce cred că este bine pentru partid. I-am spus că rămân devotat partidului, că nu amestec prieteniile atunci când este vorba despre partid. Sunt omul care reuşeşte să facă această diferenţiere atunci când e vorba de partid“, a mai spus Paul Stănescu.

Referindu-se la campania electorală, Paul Stănescu a spus că i-a sugerat Vioricăi Dăncilă să-și facă un traseu larg prin țară, însă să nu vină în județul Olt.

„La Olt să nu vii că pierdem alegerile!”, i-ar fi spus Vioricăi Dăncilă.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat și el că rezultatele obținute de organizația PSD la prezidențiale au fost bune „chiar dacă pe buletinul de vot se afla un candidat fără nicio capacitate motrică”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.