Partidul Social Democrat. Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, că va trimite o scrisoare oficialilor europeni despre intenţia Guvernului de a modifica legile electorale, astfel încât să se revină la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin.

”Să trimitem o scrisoare din partea Partidul ul Social Democrat atât la preşedinta Comisiei Europene, cât şi la grupul social- democrat, cât şi la preşedintele Parlamentului European şi la toţi europarlamentarii.

Acest abuz de a schimba legile electorale în pofida unei decizii a Curţii Constituţionale şi a unei recomandări a Comisiei de la Veneţia. Nu ai dreptul într-un stat democratic şi european, sub nicio formă, să modifici legile electorale cu două, trei luni înainte de momentul electoral. Nu s-a întâmplat niciodată în istoria României aşa ceva şi sperăm să nu se întâmple nici de această dată”, a declarat Marcel Ciolacu. după ședința CEX al PSD.

Social democrații se vor plânge oficialilor europeni în privința modalității de adoptare a acestor modificări legislative.

De asemenea, ei vor arăta că aceste modificări sunt luate cu mai puţin de 4 luni înaintea alegerilor electorale.

Citeste si...
CCR va discuta pe 17 septembrie propunerea de revizuire a Constituţiei în privinţa redefinirii familiei

Nu în ultimul rând, Ciolacu a prezentat o listă de nume ale unor lideri din PNL, care au votat în legislaturile parlamentare din trecut pentru adoptarea legii privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin:

– Raluca Turcan
– Olar Corneliu
– Preda Cezar
– Gheorghe Tinel
– Ionescu George
– Movilă Petru
– Bălan Ioan
– Bode Lucian
– Anastase Roberta
– Adronache Gabriel

”Acești oameni dovedesc că fac politică măruntă, ipocrită. Ei sunt cei care au modificat legea din 2 tururi la 1 tur, iar astăzi vin total nedemocratic, ilegal, să modifice legea și regulile în timpul jocului.” – a declarat președintele interimar al PSD.

De altfel, Ciolacu a reafirmat faptul că PSD va depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Orban dacă Executivul își va angaja răspunderea în Parlament pentru legea privind alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin: ”Categoric”, a spus Ciolacu.