Pandemia este în floare, în SUA pentru prima oară din luna iunie, Statele Unite au depășit pragul de 1.000 de persoane moarte din cauza COVID-19, într-un interval de 24 de ore.

Pandemia este în floare, în SUA: 4 din 10 persoane sunt asimptomatice și împrăștie virusul

Este cel mai recent semn că pandemia e departe de a se fi încheiat peste ocean, unde numărul total al cazurilor a depășit 4 milioane .

Numărul deceselor se apropie de 150.000. Pentru cei care rămân fără cei dragi, durerea e cu atât mai mare pentru că nu le pot fi alături în ultimele clipe de viață.

Povestea a doi frați care și-au pierdut ambii părinți în două săptămâni

Este povestea tragică a doi frați din orașul Houston, care și-au pierdut ambii părinți în decursul a doar două săptămâni.

Isaiah Garcia și fratele lui, Nathan, și-au pierdut mama la începutul lunii din cauza coronavirusului. Soţul ei a participat la funeralii alături de fiii lui.

Era în convalescenţă după infecţia cu noul coronavirus. Două săptămâni mai târziu, a fost internat cu insuficienţă renală şi, pe 17 iulie, a încetat din viaţă. La fel ca în cazul soţiei lui, care a stat doar o zi în spital, sfârşitul a venit rapid.

Jacob Mendoza: „Abia vorbise cu băiatul lui la ora 11… L-au declarat decedat la 12 şi 24 de minute.”

Rita Marquez Mendoza: „Să mori acum e mult mai tragic decât era… pentru că mori singur, mori fără cei dragi aproape.”

Isaiah Garcia: „Nu am apucat să-mi iau rămas bun de la mama sau de la tatăl meu şi asta mă doare cel mai tare în aceste momente.”

Cei doi copii vor fi crescuţi acum de unchiul lor.

Jacob Mendoza: „Îi iubesc din toată inima şi ştiu că asta e ceea ce şi-ar fi dorit părinţii lor, să-i iau eu în grijă.”

Isaiah Garcia: „Cel puţin de când a murit tata, am apucat să stăm cu familia noastră, nu trebuie să mergem la un orfelinat, prefer să fiu aici decât în oricare altă parte.”

4 din 10 persoane infectate cu Covid-19 nu manifestă simptome

Citeste si...
Imaginea de la atentatele din 11 septembrie pe care nimeni nu a văzut-o timp de 16 ani. FOTO

Pandemia este în floare, în SUA:se împrăstie cu rapiditate cu care se răspândeşte virusul rămâne în continuare o problemă majoră pentru cercetători. Principala cauză sunt bolnavii asimptomatici, care poartă virusul şi-l dau mai departe, fără să aibă habar. Se estimează că 4 din 10 persoane infectate nu manifestă simptome, iar medicii încearcă să-i depisteze cât mai repede.

Dr. Eric Topol, Scripps Research Translational Institute: „Ştim că, încă înainte să apară febra… ştim că pacienţii fără simptome pot suferi leziuni interne, efecte interne. Astea sunt lucruri care pot fi observate cu ajutorul ritmului cardiac, care răspunde la stres.”

Echipa medicului Eric Topol încearcă să găsească un şablon cu ajutorul gadgeturilor mobile, cum ar fi ceasurile inteligente şi brăţările de fitness. Numai că rezultatele se lasă aşteptate…

Dr. Seth Cohen, University of Washington Medicine: „Tot ceea ce putem spera în acest moment e să continuăm să lucrăm pentru a explica modul în care se transmite virusul, să dezvoltăm bunele practici pentru controlul infecţiei şi să câştigăm timp până vom avea un vaccin eficient.”

Oamenii din New York vor să se mute în afara metropolei

Până atunci, însă, oamenii încearcă să găsească singuri soluţii care să-i ţină la distanţă de epidemie. În New York, de exemplu, sunt destui cei care au decis să renunţe la viaţa în metropolă şi vor să se mute departe de aglomeraţie.

Anil Lilly: „Decizia a venit destul de repede, în ultimele patru luni. Odată ce s-a instituit carantina, am hotărât că nu mai vrem să locuim într-un bloc de apartamente, vrem să avem mai mult spaţiu pentru familia noastră.”

Agenţii imobiliari spun că cererea de locuinţe în zonele din afara metropolei a crescut cu mult în ultima vreme, semn că mulţi new-yorkezi nu mai vor să fie bocaţi în oraş, în cazul în care urmează un al doilea val al pandemiei.