Pandemia de coronavirus i-a făcut pe superbogaţii din întreaga lume şi mai bogaţi, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă PwC şi marea bancă elveţiană UBS şi citat miercuri de dpa.

Pandemia a dus la o creștere uriasă a averilor miliardarilor lumii

Pandeia de COVID a adus activele totale ale celor peste 2.000 de miliardari ai lumii au ajuns la un nivel record de aproximativ 10,2 trilioane de dolari

La sfârşitul lunii iulie, activele totale ale celor peste 2.000 de miliardari ai lumii au ajuns la un nivel record de aproximativ 10,2 trilioane de dolari, potrivit analizei, publicată miercuri.

Acest nivel depăşeşte vârful anterior de 8,9 trilioane de dolari, atins la sfârşitul anului 2017.

Averile miliardarilor lumii s-au mărit considerabil datorită piețelor bursiere
Sporirea bogăţiei superbogaţilor s-a datorat în parte recuperării pieţelor bursiere, în timp ce investiţiile în zone cu creştere rapidă precum tehnologia şi îngrijirea sănătăţii s-au dovedit a fi în special ”motoare” de făcut avere, conform studiului.

În prezent 2.189 bărbaţi şi femei au averi de peste un miliard de dolari.

Numerar, bunuri imobiliare şi de lux, precum şi acţiuni şi companii listate la bursă au fost luate în considerare în evaluarea averilor lor, în timp ce datoriile au fost deduse.

În Germania, activele nete ale ultra-bogaţilor au crescut la 594,9 miliarde de dolari până la sfârşitul lunii iulie, după o scădere la începutul pandemiei de coronavirus.

Numărul miliardarilor în ţară a crescut de la 114 la 119.

Pentru raport, UBS şi PwC au analizat datele de la 2.189 de miliardari din 43 de ţări şi au realizat interviuri cu 60 de miliardari.

Fondatorul și directorul executiv al Amazon, cea mai bogată persoană de pe planetă
Cea mai bogată persoană de pe planetă este Jeff Bezos, fondatorul și directorul executiv al Amazon, cu 189 miliarde de dolari. Bogăția lui Bezos a crescut cu 74 de miliarde de dolari până în acest an, potrivit indicelui miliardarilor Bloomberg, din cauza creșterii prețului acțiunilor Amazon, pe măsură ce mai mulți oameni s-au adresat companiei. Una dintre puținele femei este antreprenorul cosmetic, Kylie Jenner.


Citeste si...
Iată cum stăm, comparativ cu celelalte țări, în lupta anti coronavirus