Premierul Ludovic Orban a anunţat că şoseaua de centură a municipiului Bacău a fost realizată în proporţie de 70 la sută şi că aceasta va fi terminată înainte de termenul prevăzut în contract. Orban a promis realizarea mai multor obiective de infrastructură de transport şi a criticat dur PSD, reclamând „stilul vetust, înapoiat, extras din arsenalul comunist în care a fost ţinut cu genunchiul pe piept cetăţeanul din judeţul Bacău” Orban susține că nu e nevoie să se adopte legi în Parlament pentru ca Guvernul pe care îl conduce să investească în infrastructura de transport.

Orban susține că în Parlament nu trebuie să faci legi ca să construieşti autostrăzi decât atunci când e PSD-ul la putere. Ba atunci când e PSD la putere poţi să şi adopţi legi ca să construieşti autostrăzi, că PSD-ul tot nu le construieşte. Noi nu avem nevoie de legi ca să construim autostrăzi”, a afirmat Ludovic Orban, în discursul ţinut sâmbătă după-amiază la un miting electoral în municipiul Bacău.

Orban a promis miliarde de euro care vor merge în investiţi în judeţul Bacău. În acest context, şeful Guvernului a vorbit despre autostrada de centură a Bacăului care a fost realizată în proporţie de 36% la sută sub administraţia PSD. 

„Eu nu-mi asum cei 36% din stadiul fizic al lucrărilor care au fost efectuate pe timpul guvernării PSD. Îmi asum, în schimb, faptul că în zece luni de guvernare de la 36% s-a ajuns la aproape 70% stadiu fizic de execuţie şi această lucrare va fi terminată înainte de termenul care era prevăzut în contract”, a declarat şeful Executivului.

El a precizat că acest tronson va fi legat de celelalte tronsoane rutiere de pe axa care face legătura între Capitală, Ploieşti şi Moldova.

„În unele zone va fi autostradă, în alte zone va fi drum expres. Pe tot traseul sunt semnate contracte pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Deci Moldova va avea o autostradă care va face legătura de la Siret până la Ploieşti, Bucureşti, conectând Coridorul IV pan-european cu toate judeţele Moldovei, iar acest lucru se va realiza cât se poate de repede”, a arătat Orban.

Nu în ultimul rând, şeful Guvernului a promis realizarea, pe fonduri europene din exerciţiul financiar 2021-2027, a mai multor obiective de investiţii în infrastructura de transport rutier şi feroviar.

„Avem un obiectiv politic esenţial: să eliberăm Bacăul de mafia PSD. Judeţul Bacău este în mâinile mafiei PSD de 30 de ani. Municipiul Bacău, după o perioadă în care a avut o dezvoltare (…) Avem misiunea de a elibera Bacăul de stilul vetust, înapoiat, extras din arsenalul comunist în care a fost ţinut cu genunchiul pe piept cetăţeanul din judeţul Bacău”, a precizat primul ministru.

El a dat ca exemplu faptul că Spitalul Municipal din Bacău, început în perioada unui edil liberal, a fost finalizat în proporţie de 80% până la finalul mandatului acestuia după care administraţia PSD care a urmat nu a reuşit să termine restul de 20%.


Citeste si...
Monica Anisie, nepăsătoare față de tăierea bugetului Educației, în 2020