Ludovic Orban și Vasile Blaga au făcut niște declarații în care au vorbit deschis despre Schengen, despre cine și ce nu a făcut când trebuie și, mai ales, au fcut promisiune fermă că dacă ajung la guvernare, categoric România intră în Schengen.

Orban și Blaga, promisiuni ferme:

Referitor la viitorul României în Europa, Ludovic Orban și Vasile Blaga a spus: “Depinde cine negociază în numele României. Sunt doi piloni: un PSD mai mare și unul mai mic, ciumați la nivel european. Nu

mai sunt acceptați de familiile lor politice, e foarte greu. PNL și-a

asumat ridicarea MCV. Lucrurile sunt foarte clare. La nicio reuniune JAI ministrul Carmen Dan nu a ridicat problema Schengen. Nu au nicio capacitate să negocieze în numele României. La nivel european, în toate instituțiile europene există o negociere permanentă, există interese regionale, naționale, electorale. Prima condiție e să stai la masă. Timmermans, candidatul lor, nu stă la masă cu ei. Pentru a putea obține orice câștig pentru România, Schengen, MCV, buget generos pentru România în următorul exercițiu, România trebuie să fie reprezentată la nivelul Parlamentului European de oameni

Orban și Blaga, promisiuni ferme:

recunoscuți și acceptați. Noi am condiționat aderarea în Schengen de preluarea guvernării”.

La rândul său, Vasile Blaga, o atacă direct pe Carmen Dan: “România a avut acea clauză de salvgardare, cu 7 stegulețe, 3,5 la Interne, 3,5 la Justiție. Ne-am îndeplinit obiectivele negociind, oamenii au văzut că ceea ce promitem facem, nu am lipsit la niciun Consiliu JAI al Uniunii Europene, deși eram stat

în curs de aderare. Să o întrebați pe doamna ministru Carmen Dan la câte JAI a fost. Noi, PNL, respectăm statul de drept. Dacă a avut careva dintre noi probleme, ne-am dat demisia din toate funcțiile. Noi am îndeplinit toate condițiile pentru aderarea la Schengen în anul 2010, iar raportul a venit în 2011. În continuare nu ai ce face, stai la discuții cu aceste state stă și Croația, stă Cipru. După ce nu mai sunt cei de la PSD la Putere, vă garantăm că intrăm în Schengen”.

Citeste si...
PNL: Coaliția PSD-ALDE promite îngheţarea salariilor în 2019

Referitor la teoria conspirației că România nu ar fi fost tratată ca partener egal, Orban spune: “România a beneficiat de 42 milioane de euro în 2014 – 2020 și datorită lobby-ului nostru. România va beneficia de o finanțare cel puțin egală și în 2021 – 2027. PSD se laudă cu o absorbție mincinoasă.

Dacă dăm la o parte plățile directe la hectar și dacă dăm la o parte

fondurile atrase de administrațiile locale, rămâne mai nimic. Guvernul actual nu a fost în stare să înceapă nici măcar un singur mare proiect de infrastructură și de mediu.

În locul PSD, eu aș fi ascuns-o pe Rovana Plumb, nu să o pun prima pe listă. Este vinovată că s-au pierdut 400 de milioane de euro din banii POS Mediu, e vinovatul principal că românii nu beneficiază de apă, canal. Ghidurile solicitantului conțin cele mai multe și stupide condiționalități. Ai nevoie de un microbuz de dosar, se resping dosare pe imbecilități, pentru că nu scria «conform cu originalul» pe toate paginile. Nu le convine ca românii să trăiască mai bine, pentru că în momentul acela nu mai au nevoie de ei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.