Liderul PNL şi prim-ministrul demis al Guvernului României, Ludovic Orban, a anunţat, joi, că propunerea de prim-ministru cu care PNL va merge la consultările de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis va fi „persoana preşedintelui PNL, subsemnatul Ludovic Orban”.

„Am hotărât azi mandatul delegaţiei PNL la consultările de la Cotroceni. Propunerea de prim-ministru este conformă cu consiliul naţional al PNL, propunerea de premier este în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul Ludovic Orban. De aemenea, am stabilit ca delegaţia să transmită preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui de convocare a alegerilor anticipat iar decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate”, a declarat Ludovic Orban în cadrul unei conferinţe de presă.

Calendarul consultărilor de la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis:

Ora 12:00 – Partidul Național Liberal (PNL);
Ora 12:45 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 13:30 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 14:15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 15:00 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
Ora 15:45 – Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
Ora 16:30 – Grupul parlamentar Pro Europa;
Ora 17:15 – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Citeste si...
A sosit iarna! Primii fulgi in Bucuresti

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că după consultări, „probabil va anunța deja persoana desemnată pentru a forma un nou Guvern”.

Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură inițiată de PSD și UDMR împotriva Guvernului Orban, la trei luni de la învestirea sa în funcție. Au fost 261 voturi „pentru”. După demiterea Guvernului Orban prin adoptarea moțiunii de cenzură, miercuri, proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin este automat respins și nu mai poate fi promovat prin ordonanță de urgență, deoarece guvernul care rămâne interimar în funcție nu mai poate adopta decât acte administrative.