Ludovic Orban presedintele PNL a declarat, luni, că partidul său va susţine propunerea de Guvern a preşedintelui Klaus Iohannis, rezultată în urma negocierilor avute la Cotroceni. Liberalul a afirmat că va avea discuţii cu toate formaţiunile politice care au susţinut moţiunea pentru a susţine propunerea de Guvern.

„În momentul de faţă suntem în faza în care preşedintele României analizează, în urmă consultărilor, care este cea mai bună varianta. Aşteptăm decizia preşedintelui. Partidul Naţional Liberal va susţine soluţia propusă de preşedinte. Avem încredere că preşedintele României va oferi cea mai bună soluţie pentru situaţia în care ne găsim şi vom purcede la discuţii astfel încât să susţinem această soluţie”, a declarat Ludovic Orban, luni, după Biroul Politic Naţional al Paetidului National Liberal.

Întrebat cum va convinge ALDE şi Pro România să voteze guvernul propus de preşedintele Iohannis, Ludovic Orban a răspuns: ”Am colaborat pentru moţiunea de cenzură. Sunt convins că vom avea discuţii benefice cu toate formaţiunile politice pentru susţinerea unei variante benefice pentru România.

Citeste si...  Tariceanu, despre planul Monicai Macovei: Are permisiunea de a-mi diminua sansele pentru turul doi.

Liderul liberalilor a mai spus că nu vor include în programul de guvernare lucruri care pot să determine anumite formaţiuni să nu voteze Guvernul.

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că PSD nu ar trebui să voteze sub nicio formă învestirea noului Guvern. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că vor fi discuţii pe acest subiect în grupurile parlamentare ale PSD, însă cele cinci partide care au votat moţiunea trebuie să îşi asume guvernarea

Ludovic Orban președintele PNL va merge, marţi, pentru consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pe marginea numirii unui nou şef al Executivului, ca urmare a demiterii actualului Guvern PSD prin moţiune de cenzură, au declarat, surse politice.