Ludovic Orban a declarat, joi seara, că PNL pregătește o surpriză la anunțatul boicot al PSD din ziua votul de învestire pentru al doilea său guvern. PSD a anunțat că nu va asigura cvorumul în ședința plenului reunit al Parlamentului, luni, la votul de învestitură.

„Avem pregătită o soluție pe care o testăm cu mai mulți juriștii, constituționaliștii pentru a pune rânduială în haosul pe care îl generează PSD în Parlament și în atitudinea de boicot față de procedurile constituționale fundamentale”, a declarat Ludovic Orban, citat de stiripesurse.ro.

Premierul desemnat a vorbit despre cursul de schimb din România și despre o eventuală creștere a euro în raport cu leul. orban spune că nu e nici o problemă și că românii ar trebui să aibă încredere în economie.

„Permanent a existat o presiune asupra cursului de schimb care este datorată în cea mai mare parte politicii nesăbuite a PSD care a generat dechilibre bugetare, în balanța comercială a României și este normal ca atunci când guvernarea PSD provoacă un deficit comercial de aproape 18 miliarde de euro să existe o presiune asupra cursului de schimb.

Citeste si...
Klaus Iohannis: În politică nu faci doar ce vor oamenii

Pe de altă parte, BNR și-a dovedit experiența și întotdeauna a vut reacții potrivite în situații de presiuni suplimentare asupra cursului de schimb.

Nu-i mai speriați pe români cu creșterea chiriilor, facturilor, dobânzilor. Nu există nici o creștere a dobânzilor, iar în ceea ce privește chiriile, acolo unde sunt calculate în euro poate să aibă o oarecare influență, dar nu este o infliuență atât de importantă încât să-i sperie pe români.

Trebuie să aveți încredere că situația e normală, firească, echilibrată, economia e stabilă, iar mesajul meu este unul de încredere în economie”, a declarat Ludovic Orban.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.