Internaţionalul costarican care a participat cu naţionala ţării sale la CM 2006, Gabriel Badilla a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 32 ani, în urma unei crize cardiace pe care a suferit-o în timp ce participa la o cursă de cros pe distanţa de 10 km.

Gabriel Badilla, un adevărat luptător pe terenul de joc, fapt care i-a şi adus de astfel supranumele de „El Gladiator” („Gladiatorul”), s-a prăbuşit cu 200 de metri înaintea liniei de sosire, în cursa care a avut loc la Santa Ana, în apropierea capitalei costaricane San Jose.

Ambulanţa a sosit la faţa locului după aproximativ 20 de minute, iar paramedicii nu au mai reuşit să-l resusciteze pe fotbalist, în ciuda manevrelor efectuate timp de câteva minute, adaugă publicaţia citată.

Citeste si...
Poliţiştii gălăţeni au prins un bărbat căutat pentru un act abominabil, comis în urmă cu 30 de ani. Ce secret ascundea sârbul cu păr cărunt

În 2013, fundaşul costarican fusese supus unei operaţii la inimă, peste care a trecut însă cu bine, continuându-şi apoi cariera la Deportivo Saprissa până în iunie 2016, când a agăţat ghetele în cui. În străinătate, el a evoluat pentru echipa americană New England Revolution şi a adunat în total 24 de selecţii în reprezentativa ţării sale.[youtube https://www.youtube.com/watch?v=JtEQ43GfM18#t=40]