Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. Astfel, am putea caracteriza ce s-a întâmplat vineri într-o aşa-zisa dezbatere politică neașteptată, petrecută în praful şi gropile de la periferia Bucureştiului. Protagonişti – candidatul la primăria generală, Nicușor Dan, şi viceprimarul capitalei, Aurelian Bădulescu

Aurelian Bădulescu a apărut neinvitat la conferinţa de presă, pe care Nicușor Dan o convocase, pentru a prezenta nerealizările din mandatul Gabrielei Firea. Bădulescu a vociferat, şi puţin a lipsit ca cei doi să se ia la bătaie.

“Aţi stat în dulap în toată această perioadă şi acum aţi venit să minţiţi – Vă rog să părăsiţi acest spaţiu – Nu vreau! E spaţiu public / – Vă rog să luaţi loc în public – Nu iau – Vă rog să luaţi loc – Haideţi să continuăm, ţinem oamenii / Este o neobrăzare, o chestie de bun simţ. Vă rog să vă daţi – Vă rog dvoastra să vă daţi”

Viceprimarul Capitalei a ajuns primul la evenimentul convocat de Nicușor Dan. A adus un dulap pe care l-a aşezat pe marginea drumului şi, înainte ca Nicusor Dan să înceapă bilanţul, l-a invitat să intre în el, acuzându-l că în ultimele trei luni, a stat ascuns. Nicușor Dan a luat dulapul şi l-a îndepărtat.

În plus, Bădulescu – care poartă mască de protecţie – i-a reproşat lui Nicuşor Dan că nu poartă mască de protecţie.

”Ne cerem scuze pentru circul pe care, în maniera caracteristică, îl face PSD”, a spus Nicuşor Dan în debutul conferinţei de presă.

Apoi, Nicușor Dan i-a cerut viceprimierului să păstreze distanţa socială.

“Vă rog, stimate domn! vă rog – de ce mă împingeţi? – staţi la doi metri de mine, aşa cum spune legea. Haideţi să nu facem circ aici – ia mâna de pe mine , de ce eşti violente, domnule? – Nu ai masca, ia mâna de pe mine” / “stai la doi metri de mine – nu stau, ca io am masca”

Citeste si...
Un urs a ajuns să caute mâncare în apropiere de București

În cele din urmă, Nicușor Dan şi-a început conferinţa cu Aurelian Bădulescu alături. Acesta a intervenit de fiecare dată când nu a fost de acord cu datele prezentate. De exemplu, candidatul PNL a acuzat primăria generală că eliberează autorizaţii de construire pe spaţii verzi.

″ – Bădulescu: Vreau să ştiţi că acum două zile când a fost PUZ-ul la sectorul doi, acest individ – Nicușor: Prin PUZ-urile promovate de primarul general dispar sute de hectare. Du-te mai domnule de aici – Acest individ care mă împinge cu o violenţă ieşită din comun nu a participat că are înţelegeri cu mafioţii de acolo – Prin PUZurile promovate dispar sute de hectare de spaţiu verde – De ce nu spui că nu ai participat? Nu ţi-e ruşine, nu ţi-e frică de Dzeu”

Din maşini s-au auzit huiduieli, iar un trecător pe scuter a intervenit în discuţie.

– “Băi, în locul tău nu aş fi venit nicioadata pe prelungirea Ghencea
– Bădulescu: Eu îmi asum dacă greşesc, nu mint ca ei

– Ce aţi făcut, domnule, patru ani?”

Dezbaterea sau mai precis cearta iscata de viceprimar a avut loc pe şoseaua prelungirea Ghencea, loc ales de Nicusor Dan pentru a demonstra că actuala administraţie locală nu s-a ţinut de cuvânt când a promis că va lărgi drumul.

Şeful PNL, Ludovid Orban, care-l susţine pe Nicușor Dan, a catalogat incidentul ca “mitocănie şi bădărănie”.

Şi liderul USR Dan Barna a scris pe Facebook că este “un eveniment fără precedent, prin violenţă şi stupiditatea lui” care nu-l va opri însă pe Nicușor Dan din cursă. Cei de la PSD susţin că intervenţia vicepremarului este una personală şi nu reprezintă poziţia partidului.

nicusor dan, conferinta, bucuresti,