IT&C

Noi Detalii Despre Google Stadia – Care va fi Impactul Asupra Gaming-ului?

Viitorul gaming-ului se schimbă la o rată foarte rapidă. Odată cu creșterea uriașă a utilizatorilor acestei industrii, marile companii de tehnologie sunt și ele motivate să dezvolte produse pentru acest spațiu virtual. Companii precum Google, Apple, și Amazon, care nu au nimic de a face cu gaming-ul, lucrează acum la dezvoltarea unor servicii de gaming.

 

Google plănuiește să lanseze o platforma de gaming în cloud numită Google Stadia, oferind oricui acces la jocuri de calitate. Până acum, detalii legate de data de lansare, și specificațiile serviciului erau necunoscute. La începutul lunii Iunie, Google a făcut un nou anunț în legătură cu Stadia, oferind niște actualizări esențiale.

 

Actualizări

 

Odată cu anunțarea primelor detalii legate de Google Stadia în urmă cu câteva luni, entuziaștii de jocuri video au avut o mare întrebare, și anume, când v-or putea să testeze platforma. Până acum Stadia era preconizat să fie lansat până la sfârșitul anului 2019.

 

Data de lansare a platformei a fost stabilită și anunțată în cadrul ultimului update oferit de către echipa. Chiar dacă nu se știe ziua exactă, prima versiune de Stadia disponibilă publicului va fi lansată în luna Noiembrie. Există și o altă versiune, Stadia Base care nu are încă o dată fixă de lansare, aceasta urmând să fie disponibilă începând cu anul 2020.

 

În cadrul ultimului anunț, detaliile în legătură cu abonamentele Stadia au fost anunțate, eliminând orice nedumeriri pe care entuziaștii le aveau în legătură cu acest subiect. Stadia va avea două versiuni: Stadia Base și Stadia Pro.

 

Versiunea Base de Stadia, chiar dacă va fi lansată mai târziu, va fi pe gratis. Acest lucru înseamnă că orice utilizator de internet are posibilitatea de a încerca Stadia, atât timp cât deține unul dintre jocurile suportate de platforma. Acest aspect elimină total nevoia utilizatorilor de a deține dispozitive puternice pentru gaming.

 

Odată ce va fi lansată, platforma va oferi acces utilizatorilor la un număr de peste 30 de jocuri. Având în vedere că Stadia încă nu este live, și că platforme precum PS4 au în jur de 200 de jocuri, selecția oferită de către Google este suficient de vastă pentru început.

 

Totuși, o întrebare aflată pe buzele tuturor are legătură cu calitatea experienței, și delay-ul resimțit în jocuri. Stadia poate funcționa numai în contextul existenței unei conexiuni de internet suficient de puternică. Pentru o rezoluție de 720p, chiar și viteză de 10Mbps este suficientă. În cazul în care doriți să accesați rezoluții de 4K, Google recomandă o viteză de 35Mbps.

 

Stadia reprezintă o opțiune viabilă chiar și pentru persoanele prezente în țări cu o economie și infrastructură tehnologică mai puțin avansată. Chiar dacă minimul recomandat este 10Mbps, Stadia poate funcționa și în cazul unei viteze mai mici, precum 5Mbps.

 

Potențialul Impact

 

Stadia, chiar dacă o platforma care dorește să abordeze gaming-ul dintr-o perspectivă diferită, reprezintă un prim competitor pentru consolele de gaming, și producătorii de calculatoare puternice. Poate acesta este motivul din spatele parteneriatului dintre Microsoft și Sony, aceste companii dorind să aibe o șansă în această nouă era a gaming-ului.

 

Stadia, de altfel, va avea un impact major asupra gaming-ului prezent în browser. Un număr larg de utilizatori, precum cei care folosesc Linux sau cei care dețin dispozitive învechite, sunt limitați la utilizarea jocurilor prezente în browser.

 

Aceste directoare de jocuri sunt deseori destul de vaste, chiar dacă au o complexitate mai redusă. Printre aceste jocuri se află și cele de cazino. Utilizatorii pot accesa diverse jocuri gratis de cazino, direct din browser.

 

Jocurile de browser sunt foarte utile când vine vorba de accesul larg și mobilitatea acestora, diversele cazinouri oferind acest lucru. Spre deosebire de alte nișe, cazinourile, chiar și dacă accesate printr-un browser web, pun la dispoziția utilizatorilor deseori cele mai bune jocuri de tip cazino existente.

 

Odată cu lansarea platformei Stadia în Noiembrie 2019, gaming-ul din browser va fi revoluționat total. Astfel, utilizatorii v-or putea juca chiar și jocuri foarte complexe, direct din browsere, fără a avea nevoie de hardware adițional.

 

Concluzie

 

Google Stadia este un serviciu de gaming așteptat de întreagă comunitate de gaming din jurul lumii. Unii doresc să-l utilizeze intensiv, alții sunt doar curioși să testeze capacitățile acestei platforme de cloud gaming. Dar, un lucru este sigur, implicarea companiilor mari de tech în domeniul gaming-ului poate aduce numai beneficii, Google Stadia fiind un exemplu evident.

blank