Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi seară, că la acest moment nu se impune carantinarea Bucureştiului.

“Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. Pentru moment nu se pune această problemă. Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, Vlad Voiculescu, a declarat marți că va discuta cu primarul general Nicușor Dan despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

Voiculescu spune că secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de covid, ridică semne de întrebare.

”Aproape 10.000 de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. Voi avea o discuție cu primarul general”, a declarat Vlad Voiculescu.

Marți, în Bucureşti se înregistrează o creştere a incidenţei infecţiei cu SARS-CoV-2 de 6,56 cazuri la mia de locuitori.


Citeste si...
Firea îl atacă pe Nicușor Dan după ce acesta a luat apărarea taximetriștilor cu firme de aplicații